Aktualno

Za vstop v zbirni center Barje še vedno dolga čakalna doba

Za vstop v zbirni center Barje je še vedno dolga čakalna doba, zato uporabnike prijazno prosimo, da dosledno upoštevajo navodila naših zaposlenih in spoštujejo varnostne ukrepe pri oddajanju odpadkov.

V povprečju v šestih urah, kolikor časa je zbirni center Barje ob delovnikih odprt, sprejmemo približno 350 vozil. Obstajajo objektivni razlogi, zakaj se zbirni center odpre šele ob 14. uri, ti razlogi pa so povezani s procesi, ki potekajo v ozadju. Zagotoviti moramo namreč varen prevzem polnih zabojnikov in zanesljiv odvoz sprejetih odpadkov (tudi aktivnosti drugih deležnikov v teh procesih so prilagojene zaradi omejitvenih ukrepov), pa tudi prometno varnost.

Treba je razumeti, da oddajanje odpadkov zaradi varnostnih ukrepov (v zbirnem centru se lahko naenkrat zadržuje pet vozil) traja dlje časa in da zaradi tega nastajajo daljše čakalne vrste. Čakanje na vstop v zbirni center se pogosto podaljša tudi zato, ker občani svojih odpadkov ne razvrstijo že doma (in se potem v zbirnem centru zadržijo bistveno dlje časa, kot bi se lahko) in ker številni v zbirni center pripeljejo tudi odpadke, ki niso najbolj nujni za oddajanje oziroma bi jih lahko še nekaj časa hranili doma.

Da bi razbremenili zbirni center, smo na poti od krožišča do zbirnega centra vzpostavili dodaten prostor za zeleni odrez in kosovne odpadke in tja postavili še zabojnike za male gospodinjske aparate, kartonsko embalažo in pnevmatike (vrste odpadkov, ki jih pripelje precej uporabnikov), seveda pa je pričakovati, da bo zaradi preventivnih ukrepov postopek oddajanja odpadkov še naprej bistveno počasnejši kot v običajnih razmerah.

Naši zaposleni se trudijo svoje delo opravljati učinkovito in zagotavljati varnost vsem – obiskovalcem, svojim sodelavcem in sebi. Varnostniki v krožišču in na vhodu v zbirni center usmerjajo voznike in podajajo informacije. Informacije za obiskovalce so zapisane tudi na velikih tablah v krožišču in pred vhodom v zbirni center. Na eni od teh tabel je zapisano, da dve uri pred zaprtjem zbirnega centra vozil ne spuščamo več naprej, če je vrsta čakajočih tako dolga, da v dveh urah na novo prispeli obiskovalec ne bi prišel na vrsto za vstop v zbirni center.

Prometni režim (zbirni center Barje):

Zemljevid območja pred Zbirnim centrom Barje prikazuje prometni režim za odlaganje zelenega odreza, kosovnih odpadkov, kartonske embalaže, odpadnih gum in malih gospodinjskih aparatov na tem, posebej določenem prostoru.
Spremenjen prometni režim odlaganja odpadkov v Zbirnem centru Barje.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n