Odpadki

Preostanek odpadkov

Kaj zbiramo v zabojnikih za preostanek odpadkov?

Odpadke, ki ne spadajo v noben drug zabojnik, odložimo v črn ali siv zabojnik za preostanek odpadkov. V črn zabojnik odlagamo zaščitne maske in rokavice, plenice in druge pripomočke za osebno higieno, zamaščeno embalažo (npr. škatla od pice), vrečke iz sesalca, mačji pesek, ohlajen pepel, tkanine, usnje in šiviljske odpadke, kasete, filme in fotografije, pluto in gumo, keramiko, porcelan in klasične žarnice z žarilno nitko, izolacijsko in avtomobilsko steklo.

Črn zabojnik za mešane komunalne odpadke, v ozadju smetarsko tovorno vozilo in dva komunalna delavca.
V zabojnik za mešane komunalne odpadke spadajo plenice, pometnine, mačji pesek, manjše količine šiviljskih odpadkov idp. Foto: P. Bregar

Kam gredo zbrani odpadki?

Preostanek odpadkov odpeljemo v Regijski center za ravnanje z odpadki (RCERO) Ljubljana, kjer z mehansko obdelavo odpadkov pridobimo uporabne snovi za recikliranje in surovine za pripravo trdega goriva.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n