Pitna in odpadna voda

Skrb za interno vodovodno napeljavo

Tveganja za zdravje uporabnikov se lahko pojavijo tudi na tistem delu vodovodnega omrežja, ki ni v pristojnosti upravljavca javnega vodovodnega omrežja, ampak je v pristojnosti lastnika oziroma upravljavca stavbe. Tudi v tem delu vodovodnega omrežja namreč lahko pride do sprememb vrednosti parametrov pitne vode, ki vplivajo na njeno zdravstveno ustreznost. Vzroki za to so lahko različni, zato podajamo nekaj ključnih nasvetov uporabnikom glede ravnanja s hišnim vodovodnim omrežjem.

Kako ravnati po prekinitvi oskrbe s pitno vodo?

Priporočilo o ravnanju z interno vodovodno napeljavo po zamenjavi vodomera

Priporočilo upravnikom večstanovanjskih objektov za ravnanje po prekinitvi oskrbe s pitno vodo

Kako ravnati po daljšem obdobju, ko voda v interni vodovodni napeljavi zastaja?

Navodila in priporočila NIJZ za varno oskrbo s pitno vodo

Kako pozimi zaščitimo vodomer?

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n