Pitna in odpadna voda

Ali znam varčevati z vodo?

Zakaj v JP VOKA SNAGA spodbujamo k varčevanju z vodo?

S spodbujanjem k varčevanju z vodo JP VOKA SNAGA uresničuje svojo vlogo okoljsko odgovornega podjetja, ki se poleg zaščite virov pitne vode zavzema tudi za širše ohranjanje okolja. Zavedamo se, da čisti vodni viri niso neusahljivi. Zato spodbujamo odgovoren odnos do vode in njeno varčno rabo ter tako posredno zmanjšujemo tveganja v oskrbi s pitno vodo.

Z zmanjševanjem porabe vode posredno zmanjšamo tudi porabo električne energije, prispevamo k ohranjanju okolja in omilitvi posledic podnebnih sprememb.

JP VOKA SNAGA se vključuje v družbeno odgovorna dejanja, s katerimi svoje uporabnike spodbuja tudi k odgovornemu in premišljenemu potrošništvu. Zavedati se moramo, da vodo porabljamo v  proizvodnji vseh izdelkov, ki jih kupujemo v vsakdanjem življenju. Premislimo, katere izdelke res potrebujemo. 

Kako lahko varčujem z vodo?

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, s katerimi lahko pomembno zmanjšamo količino porabljene vode in tako prispevamo k odgovornemu odnosu do okolja.

Ali ste vedeli, da…

  1. se je poraba vode v svetu v zadnjih sto letih povečala za več kot šestkrat?
  2. iz odprte pipe na minuto steče do 20 litrov vode?
  3. med tuširanjem porabimo okrog 140 litrov vode?
  4. za kopanje v kadi porabimo dvakrat več vode kot za tuširanje?
  5. iz pipe, iz katere kaplja 1 kapljica na minuto, dnevno izgubimo do 50 litrov vode?
  6. porabimo več vode, če posodo pomivamo ročno  kot  v pomivalnem stroju?
  7. petina splakovalnikov v stranišču pušča, ne da bi to vedeli?
  8. k varčnemu ravnanju z vodnimi viri prispevamo z razumnim potrošništvom in  izogibanjem nepotrebnim nakupom?
  9. upravljavci vodovodnih sistemov prispevamo k varčevanju z vodo z zmanjševanjem vodnih izgub?

Oglejte si tudi zloženko Ali znam varčevati z vodo?, ki vsebuje zgornjo vsebino in predstavlja nadaljevanje niza informativnih zloženk, s katerimi splošno in strokovno javnost obveščamo o naših aktivnostih, predstavljamo zanimive teme in opozarjamo na okoljevarstveno problematiko.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n