Pitna in odpadna voda

Čistilna naprava Dragočajna

Lokacija: Dragočajna

Leto izgradnje/obnove: / 2019

Zmogljivost: 250 PE

Tehnologija čiščenja:

Tehnologijo čiščenja prikazuje tehnološka shemaki jo pojasnjujemo v nadaljevanju.

  • Linija vode

Na čistilni napravi Dragočajna poteka primarna stopnja čiščenja v primarnem usedalniku in ločevalniku maščob, in sekundarna – biološka stopnja čiščenja s suspendiranim aktivnim blatom v SBR reaktorju.

SBR (šaržni biološki reaktor) je reaktor, v katerem potekajo procesi biološkega čiščenja odpadne vode in so med seboj ločeni s časovnim zaporedjem posameznih faz (faze: polnjenje in aeracija, usedanje in bistrenje, iztok čiščene odpadne vode in odvajanje odvečnega blata v primarni usedalnik).

Na sredini je elektro omarica za krmiljenje puhala pri upravljanju ČN Dragočajna, zadaj pa štirje jaški z zelenimi pokrovi, pod katerimi se vrši proces čiščenja odpadne vode.
Na sredini je elektro omarica za krmiljenje puhala pri upravljanju čistilne naprave Dragočajna, zadaj pa štirje jaški z zelenimi pokrovi, pod katerimi se vrši proces čiščenja odpadne vode.

Učinki čiščenja na čistilni napravi Dragočajna:

LETO

Po KPK %

Po BPK5 %

2023 88,19 94,09
2022 86,91 92,05
2021 90,15 96,79

2020

88,15

95,70

2019

88,99

95,70

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n