Odpadki

Kosovni odpadki

Kako naročiti odvoz kosovnih odpadkov?

Odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno brezplačen, in sicer ga uporabniki v Ljubljani naročite, ko ga potrebujete, uporabniki v primestnih občinah pa si izberete datum znotraj razpisanega termina (med 15. aprilom in 31. majem ter med 1. oktobrom in 30. novembrom 2022). V večstanovanjskih stavbah odvoz kosovnih odpadkov naroči upravnik ali predstavnik etažnih lastnikov.

V obeh primerih je treba odvoz predhodno naročiti prek posebne naročilnice. Ko bomo prejeli vašo naročilnico, vas bomo poklicali in skupaj se bomo dogovorili za datum odvoza. Na dan, dogovorjen za odvoz kosovnih odpadkov, jih pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke. Ob prevzemu kosovnih odpadkov mora biti njihov lastnik obvezno dosegljiv po telefonu, če pa želi, je lahko tudi fizično navzoč.

Če ste možnost brezplačnega odvoza že izkoristili, lahko kosovne odpadke odpeljete v zbirni center ali pa se z nami dogovorite za prevzem in odvoz, kar pa je treba plačati v skladu s cenikom. Če potrebujete dodatne informacije, nam pišite na e-naslov kosovni@vokasnaga.si.

Kako pripraviti kosovne odpadke?

Kosovne odpadke zložite poleg zabojnikov in jih razvrstite glede na vrsto (kovine, les itd.). Odpadkov, ki niso kosovni odpadki, ne bomo odpeljali in bomo o njih obvestili pristojne inšpekcijske službe.
Kosovne odpadke pripravite po 20. uri pred dnevom odvoza oziroma do 6. ure na dan odvoza. 

Med kosovne odpadke spadajo kopalniška oprema, leseno pohištvo, oblazinjeno pohištvo, športni rekviziti (smuči, jadralne deske, kolesa ipd.), orodje, oprema, igrače (sodi, samokolnice, otroški vozički), vrtna oprema iz plastike in lesa (mize, stoli, senčniki ipd.), vzmetnice in preproge, svetila in senčila, veliki gospodinjski aparati (gospodinjska bela tehnika - hladilniki, pralni in pomivalni stroj, štedilniki ipd.).

Med kosovne odpadke ne smemo odlagati preostanka (gospodinjskih) odpadkov, stavbnega pohištva (oken, vrat itd.), gradbenih odpadkov, zemlje, listja in vej, nevarnih odpadkov, avtomobilskih gum in stekla.

Dva komunalna delavca, ki k smetarskemu tovornemu vozilu neseta kopalniški umivalnik.
Odvoz kosovnih odpadkov je enkrat na leto za vse uporabnike brezplačen. Foto: P. Bregar

 

Datoteke
PDF icon Naročilo odvoza kosovnih odpadkov [pdf | 252,9 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n