Odpadki

Embalaža

Kaj (in česa ne) zbiramo v zabojnikih za embalažo?

V zabojnik za embalažo odlagamo plastenke, konzerve in pločevinke, votlo sestavljeno embalaža mleka in sokov (tetrapak), plastenke čistil in pralnih sredstev, plastične vrečke in jogurtove lončke, plastično embalažo šamponov, zobnih past in tekočih mil, embalažo CD-jev in DVD-jev, plastično in alu folija, v katero so zaviti izdelki, ter embalažo iz stiropora.

V zabojnik pa ne smemo odlagati plastične embalaže nevarnih snovi ali njihovih ostankov (motornih in druge vrste mineralnih olj, sredstev za zaščito rastlin, barv, lakov ipd.), celofana, CD, DVD in gramofonske plošč, kosovnih plastičnih predmetov (polomljenih plastičnih stolov, talnih oblog) in igrač.

Kako odlagamo?

  1. Pomembno je, da embalažo vedno izpraznimo.
  2. Če je mogoče jo tudi stisnemo, tako da nam pri ločevanju doma in kasneje pri odlaganju zavzame čim manj prostora.
  3. Preden embalažo odložimo, ji vedno odstranimo pokrovček ali zamašek.
  4. Embalaže ni treba izpirati ali prati.
V zabojnik za embalažo ženska odlaga izpraznjeno plastenko.
Pomembno je, da pred odlaganjem embalažo povsem izpraznimo in (če je mogoče) tudi stisnemo. Foto: M. Štefančič

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n