Pitna in odpadna voda

Odvajanje in čiščenje odpadne vode

Kanalizacijski sistem je sestavni del komunalne infrastrukture, s katero skrbimo za zmanjšanje vplivov človeka na okolje, vplivamo na varnost in kakovost bivalnega prostora ter zmanjšujemo tveganje, ki bi lahko ogrozilo zdravje prebivalcev glavnega mesta in okolice.

V Mestni občini Ljubljana poleg osrednjega kanalizacijskega sistema, ki se razteza onstran meja mestne občine tudi na območja občin Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Medvode in Škofljica, upravljamo še lokalne kanalizacijske sisteme s komunalnimi čistilnimi napravami Črnuče, Brod, Gameljne in Rakova Jelša. V občini Medvode upravljamo kanalizacijski sistem Pirniče in Dragočajna, v občini Škofljica istoimenski sistem Škofljica in Smrjene, v občini Dobrova - Polhov Gradec sistem Dobrova, Polhov Gradec, Brezje, Šujica, Selo 1 in Selo 2. V občini Horjul upravljamo sisteme Horjul, Vrzdenec in Podolnica, občini Dol pri Ljubljani pa sistem Podgora. 

Osrednji kanalizacijski sistem mesta Ljubljane se konča s čiščenjem odpadne vode na Centralni čistilni napravi Ljubljana z zmogljivostjo 360.000 PE1. Upravljamo 19 lokalnih kanalizacijskih sistemov, pripadajoče komunalne čistilne naprave pa imajo skupno zmogljivost 23.182 PE. Na kanalizacijske sisteme je po 27.100 priključkih priključeno 31.600 objektov oziroma 270.000 prebivalcev ter številni industrijski ter poslovni objekti. Vsi kanalizacijski sistemi se končajo s komunalnimi čistilnimi napravami.

Kanalizacijski sistemi v Ljubljani in okolici v upravljanju JP VOKA SNAGA
Zemljevid prikazuje lokacije in razvejanost kanalizacijskega sistema v Ljubljani in okolici (v upravljanju JP VOKA SNAGA) s pripadajočimi čistilnimi napravami.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n