Odpadki

Preprečevanje nastajanja odpadkov v RCERO Ljubljana

V objektih regijskega centra na različne načine preprečujemo nastajanje odpadkov (odpadno vodo na primer vračamo v tehnološki proces), jih recikliramo in vnovično uporabljamo.

Del opreme v upravni stavbi je narejen iz odpadnih predmetov in materialov. Skupina Trash Design je zbrusila več kot 500 deščic palet, obnovila in uporabila 16 stolov, 7 namiznih luči, več kot 20 kovinskih platišč od koles, 5 kopalnih kadi, omaro, 8 predalnikov ter 4 kovinske sode. Novo življenje je dobilo tudi 100 pivskih in vinskih steklenic, več kot 400 papirnatih cevi ter 70 metrov odsluženih konstrukcijskih lesenih tramov.

Jedilnica s stoli in mizami v upravni stavbi RCERO Ljubljana. Opaž je narejen iz deščic palet, lestenci so iz pivovskih steklenic. iz
V RCERO Ljubljana s kreativno ponovno uporabo, recikliranjem in upcikliranjem podaljšujemo življenjsko dobo izdelkom ter materialom. Foto: D. Lotrič

Preprečevanje nastajanja odpadkov, njihova ponovna uporaba in recikliranje zmanjšujejo potrebe po naravnih virih in z njihovo predelavo povezano porabo energije ter tako blažijo negativne posledice na okolje.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n