Odpadki

Odpadna električna in elektronska oprema

Električna in elektronska oprema vsebuje mnogo okolju nevarnih snovi, kot so svinec, kadmij, živo srebro in klorofluoroogljiki (CFC plini), ki jih s posebnimi postopki, prilagojenimi posamezni vrsti aparata oziroma opreme, uničijo ali ponovno uporabijo. Te težke kovine in nevarni plini lahko povzročijo veliko okoljsko škodo in so, če z njimi ne ravnamo pravilno, lahko nevarni za naše zdravje. 

Odpadna električna in elektronska oprema nikakor ne spada v zabojnike za preostanek odpadkov, prav tako je ne dajemo med kosovne odpadke.

Prevzeti jo morajo trgovci, pri katerih kupite nov hladilnik, pralni stroj ali televizor, lahko jo odpeljete v Zbirni center Barje, začasni zbirni center Povšetova in začasne zbirne centre v primestnih občinah, manjše kose (do velikosti sesalca) pa je moč oddati tudi v premični zbiralnici, ki je po vnaprej določenem urniku med pomladjo in jesenjo na različnih lokacijah v Ljubljani in primestnih občinah.

Nedelujoč sesalec, ki ga bo oseba odložila v ustrezen zabojnik v zbirnem centru.
Manjšo električno in elektronsko opremo (do velikosti sesalca) lahko odložite tudi v premični zbiralnici. Foto: M. Štefančič

 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n