Odpadki

Napotki za ravnanje z odpadki

JP VOKA SNAGA d.o.o. skrbi, da je ravnanje z odpadki hitro, preprosto in zanesljivo. Sistem pa ne deluje dobro brez vas, ki dosledno ločujete odpadke in upoštevate osnovna pravila o postavitvi zabojnikov in ravnanju z različnimi odpadki, tudi kosovnimi in nevarnimi. Prvi korak pri ravnanju z odpadki je namreč njihovo ločevanje. To pomeni, da vsak odpadek odložite v ustrezen zabojnik.

Izvajalec javne službe je dolžan odpeljati le ustrezno zbrane in odložene odpadke. Ustrezno odlaganje odpadkov pa pomeni, da odpadke, ki spadajo v posamezne zabojnike, vedno odložite vanje in ne ob njih. Občinska zakonodaja  namreč prepoveduje odlaganje odpadkov (v vrečkah ali škatlah, kosovnih odpadkov, vejevja in drugega materiala) ob zabojnike ali ob podzemne zbiralnice.

Urejena okolica zabojnikov in skrb za pravilno odložene odpadke so naloge občanov. Druge odpadke (nevarne, kosovne, zeleni odrez ipd.) odpeljete v zbirni center, predate na ustreznih mestih ali zanje naročite odvoz.

Trije zabojniki na zbirnem mestu: zabojnik za papir, zabojnik za embalažo in zabojnik za mešane komunalne odpadke.
Prvi korak pri odgovornem ravnanju z odpadki je dosledno ločevanje odpadkov pri uporabniku doma. Foto: M. Štefančič
Datoteke
PDF icon Kaj spada v kateri zabojnik [pdf | 3,5 MB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n