Pitna in odpadna voda

Prve meritve ali obratovalni monitoring MKČN

Za male komunalne čistilne naprave (MKČN), ki so velikosti 50 PE in več, zagotavljamo prve meritve ali obratovalni monitoring:

  • za MKČN velikosti 50 do 200 PE se izdelata dve meritvi vsako drugo leto*,
  • za MKČN velikosti 200 do 1000 PE dve meritvi vsako leto*,
  • za MKČN velikosti 1000 do 2000 PE tri meritve vsako leto.

Na podlagi poročila o prvih meritvah ali obratovalnem monitoringu, ki izkazuje ustreznost delovanja MKČN, vam bo znižana okoljska dajatev.

Če uporabnik odvaja komunalno odpadno vodo v kanalizacijo, ki se zaključuje z MKČN s sekundarnim, mehansko - biološkim čiščenjem, se okoljska dajatev zniža za 90 %.

*Prvi obratovalni monitoring mora biti izveden prvo naslednje leto po opravljenih prvih meritvah (prve meritve ne štejejo kot obratovalni monitoring).

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n