Odpadki

Papir in karton

Kaj (in česa ne) zbiramo v zabojnikih za papir?

V zabojnike z modrim pokrovom odlagamo časopise, revije, zvezke, knjige, prospekte, kataloge, pisemske ovojnice, pisarniški in ovojni papir, papirnate nakupovalne vrečke ter kartonsko embalažo in lepenko.

V ta zabojnik pa ne sodijo tetrapaki (ta spada med embalažo), indigo kopirni, povoščeni ali plastificirani papir, tapete in celofan, cigaretni zavojčki, z živili pomazana ali prepojena papirnata in kartonska embalaže (odlagamo jih med preostanek odpadkov), papirnate brisače, prtički in robčki (sodijo med biološke odpadke).

Kako odlagamo? 

Kartonaste škatle raztrgamo in zložimo, da zasedejo čim manj prostora. Odstranimo tudi lepilne trakove. Če je revija zavita v zaščitno folijo, to odložimo v zabojnik z rumenim pokrovom.

Ženska v podzemno zbiralnico za papir odlaga karton.
V zabojnik za papir spada časopis, revije, reklamni katalogi, pisemske ovojnice, pisarniški in ovojni papir, papirnate nakupovalne vrečke ter kartonska embalaža in lepenka. Foto: M. Štefančič

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n