Pitna in odpadna voda

Čistilna naprava Podgora

Lokacija: Podgora pri Dolskem

Leto izgradnje/obnove: 2014/2017

Zmogljivost: 250 PE

Tehnologija čiščenja:

Tehnologijo čiščenja prikazuje tehnološka shemaki jo pojasnjujemo v nadaljevanju.

  • Linija vode

Na čistilni napravi Podgora potekata primarno čiščenje v primarnem usedalniku in sekundarno – biološko čiščenje v aeracijskem bazenu in naknadnem usedalniku, kjer se aktivno blato loči od čiščene vode. Usedlo blato se iz naknadnega usedalnika črpa v aeracijski bazen, višek blata pa občasno v primarni usedalnik. Čiščena odpadna voda ponika.

  • Linija blata

Odvečno blato se po potrebi izčrpa iz primarnega usedalnika in odpelje v obdelavo na Centralno čistilno napravo Ljubljana.

ČN Podgora z vzdrževalcem na objektu. Na ČN se nahaja primarni usedalnik (na sliki odprti pokrov), aeracijski bazen (poleg pokrova bazena je vzdrževalec), naknadni usedalnik.
Čistilna naprava Podgora z vzdrževalcem na objektu. Na čistilni napravi se nahaja primarni usedalnik (na sliki odprti pokrov), aeracijski bazen (poleg pokrova bazena je vzdrževalec), naknadni usedalnik.

Učinki čiščenja na čistilni napravi Podgora:

LETO PO KPK % PO BPK5 %
2023 98,58 99,75
2022 97,31 98,88
2021 95,87 98,28
2020 76,37 80,62
2019 95,92 99,11
2018 96,84 98,03
2017

90,41

95,46

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n