Odpadki

Zbiranje odpadkov z zabojniki

Zbirno in prevzemno mesto 

Zabojniki morajo stati na zasebni površini (zbirno mesto). To velja za vse zabojnike, tudi tiste za embalažo in papir. V JP VOKA SNAGA d.o.o. nimamo ne dolžnosti ne pristojnosti prevzemanja zabojnikov na dvoriščih ali drugih zasebnih površinah, zato je vaša skrb, da jih na dan odvoza postavite na rob javne površine (prevzemno mesto). Ko jih naši zaposleni izpraznijo, jih uporabniki sami pospravite nazaj na zbirno mesto.

Dostop do zabojnikov času odvoza odpadkov 

Pomembno je, da na dan odvoza odpadkov smetarskemu vozilu zagotovite neoviran dostop do zabojnikov.

  • Ustrezne zabojnike pravočasno pripeljite na rob javne površine. Najbolje je, da to storite večer pred odvozom ali do 6. ure zjutraj na dan odvoza.
  • Poskrbite, da vaše parkirano vozilo ne otežuje ali onemogoča dostopa do zabojnikov, ki so pripravljeni za praznjenje.
  • V zimskih razmerah očistite sneg na in ob zabojnikih.

Ločevanje odpadkov je obveznost vseh občanov 

Obveznost vseh občanov je, da posamezno vrsto odpadka odložite v ustrezen zabojnik, kar določajo tudi občinski odloki. Ti določajo tudi prepoved mešanja bioloških odpadkov z drugimi odpadki in prepoved odlaganja papirja, embalaže in stekla v zabojnike za preostanek odpadkov.

Čista in urejena okolica zabojnikov 

Odpadke dosledno ločujte in poskrbite, da je okolica zabojnikov čista ter urejena. Če v vaše zabojnike odpadke odlagajo drugi, zabojnike namestite tako, da boste do njih lahko dostopali samo vi.

Pranje zabojnikov 

V mesečni strošek za ravnanje z odpadki je všteto tudi eno čiščenje zabojnika za biološke odpadke letno. Čiščenje zabojnikov za preostale vrste odpadkov (in vsa nadaljnja čiščenja rjavega zabojnika) je potrebno plačati skladno s cenikom.

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n