Odpadki

Odlagališče nenevarnih odpadkov Barje

Delovni čas in lokacija

Odlagališče nenevarnih odpadkov Barje je odprto:

od 1. aprila do 31. oktobra od ponedeljka do petka med 6. in 20. uro, ob sobotah med 6. in 14. uro, 

od 1. novembra do 31. marca od ponedeljka do petka med 6. in 18. uro, ob sobotah med 6. in 14. uro.

Ob nedeljah in praznikih je odlagališče zaprto.

Ljubljansko Odlagališče nenevarnih odpadkov Barje leži na južnem obrobju mesta in je del Regijskega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana, v upravljanju JP VOKA  SNAGA. Odlagališče obratuje na lokaciji južno od potoka Curnovca že od leta 1987. Okoljevarstveno dovoljenje za obratovaje odlagališča je bilo izdano leta 2007.

Na vhodu na odlagališče so postavljene štiri mostne tehtnice, kjer se pripeljani odpadki tehtajo in evidentirajo. Tu sta nameščena tudi merilnika za merjenje sevanja. 

Štiri mostne tehtnice, kjer tehtamo in evidentiramo pripeljane odpadke. Na eni tehnici stoji kombinirano vozilo, na drugi tovornjak, dve sta prazni.
Štiri mostne tehtnice, kjer tehtamo in evidentiramo pripeljane odpadke. Foto: Voka Snaga

Odlagališče Barje sestavljajo:

Odlagališče Barje je odlagališče za nenevarne odpadke in je sestavljeno iz petih odlagalnih polj.

Odlagalna polja I., II., in III. so zaprta, odpadke pa odlagamo na IV. in V. odlagalno polje. Enovito IV. oz. V. odlagalno polje je bilo zgrajeno v treh fazah. Prva faza polja je bila zgrajena leta 2002, naslednje leto pa so bili tam odloženi prvi odpadki. Skladno z okoljevarstvenim dovoljenjem je dovoljeno letno odložiti 172.727 ton odpadkov.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n