Odpadki

Javna stranišča

Javne sanitarije

Delovni čas

Plečnikov podhod 1

Zaradi obnove podhoda in sanitarij so stranišča začasno zaprta.

Tromostovje, Prešernov trg 6 M

7:00 – 24:00

Tromostovje, Prešernov trg 6 Ž

7:00 – 24:00

Mesarski most, Adamič-Lundrovo nabrežje 6

7:00 – 23:00

Plava laguna, Linhartov podhod 2

7:00 - 15:00 (od ponedeljka do sobote)

Kongresni trg – Bukvarna, Vegova ulica 2

7:00 - 23.00

Kongresni trg – Zvezda, Kongresni trg 15

7.00 - 23:00

Zmajski most, Adamič Lundrovo nabrežje 7

7:00 – 15:00 (od ponedeljka do sobote)

Breg – Keller, Breg 1

10:00 – 18:00

Špica, Grubarjevo nabrežje 20

8:00 – 24:00

Prulski most, Krakovski nasip 2

10:00 – 24:00


Za Mestno občino Ljubljana upravljamo javna stranišča na desetih lokacijah v mestu. Sedem javnih stranišč je dostopnih tudi osebam z gibalnimi oviranostmi. Sanitarni prostori pod Mesarskim in Prulskim mostom, na Grubarjevem nabrežju – Špica ter na Bregu - Keller imajo previjalnico.

Uporaba javnih sanitarij je brezplačna, zanje pa skrbi 14 zaposlenih.

Javne sanitarije, namenjene funkcionalno oviranim osebam oz. osebam na vozičkih, so zaklenjene. Odpirajo se s ključem »EUROKEY« oziroma EURO ključem. Osebe z gibalnimi oviranostmi ključ dobijo pri ustrezni invalidski organizaciji in ga lahko uporabljajo kjer koli je infrastruktura opremljena s ključavnicami »EUROKEY«. 

Javno stranišče za osebe z oviranostmi pod Kongresnim trgom.
Skrbimo za javna stranišča na desetih lokacijah v središču Ljubljane. Foto: P. Bregar

 

Datoteke
PDF icon Urnik in lokacije javnih stranišč [pdf | 208,7 KB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n