Odpadki

Zbiralnice (ekootoki)

Zbiralnica (ekootok) je posebej urejen prostor na javni površini, namenjen ločenemu zbiranju odpadkov. Sestavljajo ga zabojniki za steklo, ponekod pa tudi za papir, vanje pa svoje ločeno zbrane odpadke lahko odlagajo vsi uporabniki. Kjer občani ločene frakcije zbirajo po sistemu od vrat do vrat (npr. embalažo in ponekod papir), zabojnikov za te frakcije na eko otoku ni.

Odlaganje kosovnih in nevarnih odpadkov ter preostanka in bioloških odpadkov v ali poleg zabojnikov na eko otoku je prepovedano.

Štirikolesna zabojnika - v ospredju je zabojnik za papir, za njim zabojnik za steklo. Stojita na javni površini, ob cesti na eni strani in zelenico na drugi.
Zbiralnica oziroma ekootok sestavljajo zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov. Foto: D. Lotrič

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n