Pitna in odpadna voda

Obračun odvajanja in čiščenja industrijske odpadne vode

Večina industrijske odpadne vode z območja Ljubljane in okolice se skupaj s komunalnimi odpadnimi vodami čisti na Centralni čistilni napravi Ljubljana, le manjši delež odpadne vode industrijskih uporabnikov se čisti na manjših komunalnih čistilnih napravah (ČN Črnuče, ČN Brod, ČN Horjul).

Industrijska odpadna voda predstavlja dodatno obremenitev komunalne čistilne naprave. Ker je pri obračunu odvajanja in čiščenja industrijske odpadne vode treba slediti okoljskemu načelu, da industrijski uporabnik plača stroške čiščenja odpadne vode, ki so sorazmerni obremenitvi odpadne vode, smo izdelali Metodologijo za obračun odvajanja in čiščenja industrijske odpadne vode.

Industrijski uporabniki so fizične ali pravne osebe, ki odvajajo industrijsko odpadno vodo, ter za odvajanje in čiščenje uporabljajo javno infrastrukturo. Kateri uporabniki spadajo med industrijske uporabnike, je določeno v 2. členu navedene metodologije.

Cene odvajanja in čiščenja industrijske odpadne vode so oblikovane na podlagi Cenika za obračun storitev odvajanja in čiščenja industrijske odpadne vode in navedene metodologije.
 

Podatki o učinkih čiščenja za leto 2021, izraženi v odstotkih (%):

Parameter

CČN Ljubljana

ČN Črnuče

ČN Brod

ČN Horjul

Po KPK

92,12

95,96

82,67

91,23

Po BPK5

97,01

98,31

88,68

95,95

Po celotnem fosforju

44,12

93,52

66,11

32,72

Po celotnem dušiku

42,8

80,89

49,18

70,81

Za več informacij lahko pokličete T: 01 580 81 01 ali nam pišite na enega od e-naslovov: vokasnaga@vokasnaga.si ali industrija@vokasnaga.si.

Datoteke
PDF icon Metodologija za obračun odvajanja in čiščenja industrijske odpadne vode, št. 20 – SU/2014 [pdf | 3 MB]

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n