Pitna in odpadna voda

Izgradnja III. faze CČN Ljubljana

Za komunalne čistilne naprave, iz katerih se prečiščena odpadna voda odvaja v vodotoke Donavskega porečja, veljajo evropske in nacionalne zakonodajne zahteve, da se poleg odstranjevanja ogljikovih spojin in nitrifikacije zagotovi tudi odstranjevanje dušikovih in fosforjevih spojin, t. i. terciarno stopnjo čiščenje odpadnih voda.

V izgradnji je III. faza CČN Ljubljana, ki obsega: 

  • izgradnjo terciarne stopnje čiščenja, v okviru katere bodo iz odpadne vode odstranjene tudi dušikove in fosforjeve spojine, 
  • povečanje zmogljivosti CČN Ljubljana iz zdajšnjih 360.000 PE na 555.000 PE zaradi upoštevanja predvidenega priključevanja novih uporabnikov na kanalizacijsko omrežje.
  • prilagoditve in ureditev obstoječe CČN Ljubljana zaradi povečanja zmogljivosti in izgradnje terciarnega čiščenja, upoštevaje izgradnje vseh potrebnih objektov za normalno opravljanje dejavnosti odvajanja in čiščenja odpadnih vod.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n