Odpadki

Zbirni centri

Zbirni centri so namenjeni občanom, ki lahko v posebne zabojnike brezplačno oddate več kot trideset vrst odpadkov (nekatere samo do določene količine). V zbirne centre pripeljite vse tiste odpadke, ki ne spadajo v zabojnike za embalažo, papir, steklo in BIO ter preostanek odpadkov. Odpadke v posamezne zabojnike odlagate sami, na pomoč pa vam lahko priskočijo tudi delavci oz. oskrbnik zbirnega centra.

V zbirnih centrih ne sprejemamo odpadkov, ki nastajajo v gospodarskih dejavnostih (proizvodnja, obrt, kmetijstvo). Podjetja in samostojni podjetniki so, skladno z zakonodajo, dolžni skleniti pogodbo z ustreznim pooblaščenim zbiralcem in predelovalcem odpadkov.

V Ljubljani in primestnih občinah deluje devet zbirnih centrov: zbirni center na Barju in začasni zbirni center na Povšetovi ter začasni zbirni centri na Brezovici, v Vodicah, Medvodah, na Igu, Škofljici, v Velikih Laščah in v Cerkljah na Gorenjskem.

Zbirni center Barje in začasni zbirni center na Povšetovi sta namenjena občanom vseh občin, v katerih JP VOKA SNAGA d.o.o. opravlja javno službo, zbirni centri v primestnih občinah pa samo prebivalcem posamezne občine.

Trije občani iz odprtih prtljažnikov svojih vozil v zabojnike v Zbirnem centru barje odlagajo pripeljane odpadke.
Občani v Zbirnem centru Barje lahko brezplačno odložite več kot trideset vrst odpadkov. Foto: P. Bregar

Količinske omejitve

V zabojnike v zbirnih centrih lahko brezplačno pripeljete in odložite več vrst odpadkov, a je treba pri tem upoštevati količinske omejitve in frekvenco oddaje. V enem koledarskem letu lahko gradbene odpadke (do 0,5 m3) in salonitne plošče (evropaleta do višine pol metra) v zbirne centre brezplačno pripeljete enkrat, pnevmatike (5 gum), zeleni odrez (do 1,5 m 3), kosovne odpadke in pohištveni les (do 2 m3 ) pa dvakrat.

 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n