Pitna in odpadna voda

Čistilna naprava Smrjene

Lokacija: Smrjene v Občini Škofljica

Leto izgradnje/obnove: 2017

Zmogljivost: 100 PE

Tehnologija čiščenja: 

Tehnologijo čiščenja prikazuje tehnološka shema, ki jo pojasnjujemo v nadaljevanju.

  • Linija vode

Na čistilni napravi Smrjene poteka primarno čiščenje odpadne vode z usedanjem neraztopljenih ter suspendiranih delcev in biološko čiščenje v prezračevalnem bazenu in naknadnem usedalniku, kjer se čiščena odpadna voda loči od aktivnega blata. Čiščena odpadna voda preko kontrolnega jaška ponika.

  • Linija blata

Višek blata se iz naknadnega in sekundarnega usedalnika počrpa s cisterno ter odpelje v obdelavo na Centralno čistilno napravo Ljubljana.

ČN Smrjene z odprtimi pokrovi prezračevalnega bazena in naknadnega usedalnika. Pri objektu se nahaja peskolov in primarni usedalnik.
Čistilna naprava Smrjene z odprtimi pokrovi prezračevalnega bazena in naknadnega usedalnika. Pri objektu se nahaja peskolov in primarni usedalnik.

Učinki čiščenja na čistilni napravi Smrjene:

LETO PO KPK % PO BPK5 %
2023 86,51 92,21
2022 86,16 94,12
2021 93,41 98,8
2020 81,11 91,47
2019 88,93 95,26
2018 91,16 97,16

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n