Odpadki

Zbiranje in odvoz odpadkov

Po tržnih cenah prodamo zgolj troje – papir, kovino in akumulatorje, pri čemer prihodki od prodaje znižujejo strošek na položnici, ki jo plačate uporabniki. Preostali prihodki podjetja izhajajo iz dejavnosti plakatiranja, odlaganja nenevarnih in inertnih odpadkov iz industrije, obrti in storitvenih dejavnosti, prodaje električne energije in servisiranja vozil, čiščenja javnih in zelenih površin.

Odpadno embalažo in karton predamo embalažnim družbam, ki poskrbijo za njihovo predelavo. Tudi nevarne odpadke, ki jih zbiramo v zbirnih centrih in premični zbiralnici, predamo pooblaščenim družbam, podobno predamo tudi večino odpadkov, ki jih zberemo  v zbirnih centrih.

Z običajno pisavo so zapisana naselja, kjer bio odpadke odvažamo že dlje časa, poudarjena pa so naselja, kjer se je v zgoščenih delih teh naselij zbiranje bio odpadkov začelo marca 2014.

 • MOL: Ljubljana, Črna vas, Dvor, Lipe, Podmolnik, Sadinja vas, Sp. Gameljne, Sr. Gameljne, Stanežiče, Zg. Gameljne;
 • občina Brezovica: Brezovica, Vnanje Gorice, Notranje gorice, Plešivica, Podplešivica, Žabnica, Kamnik pod Krimom, Podpeč, Preserje, Prevalje pod Krimom, Jezero;
 • občina Ig: Ig, Matena, Brest, Iška Loka, Staje;
 • občina Medvode: Medvode, Sp. Pirniče, Zg. Pirniče, Vikrče, Smlednik, Valburga, Hraše, Moše, Dragočajna, Zbilje, Spodnja in Zg. Senica, Goričane, Vaše, Rakovnik, Sora, Verje;
 • občina Škofljica: Škofljica, Lavrica, Gumnišče, Lanišče, Smrjene;
 • občina Vodice: Vodice, Skaručna, Polje, Utik, Bukovica, Zapoge, Repnje, Koseze, Selo pri Vodicah;
 • občina Dobrova - Polhov Gradec: Dobrova, Gabrje, Hruševo (Selo), Šujica;
 • občina Horjul: Podolnica, Zaklanec, Horjul, Vrzdenec, Ljubgojna;
 • občina Dol: Dol, Dolsko, Brinje, Beričevo, Videm, Kleče, Zaboršt, Podgora, Senožeti, Zajelše, del Kamnice, Petelinje.

Bio odpadke v Mestni občini Ljubljana in delu občine Brezovica odvažamo vsak teden (decembra, januarja in februarja na 14 dni), v preostalih občinah in delu občine Brezovica pa enkrat na dva tedna (decembra, januarja in februarja enkrat na tri tedne).

Tipizirane vrečke za preostanek odpadkov (50- in 100-litrske) ter biološke odpadke (50- in 100-litrske) lahko s klikom na spodnjo sliko kupite prek spletne trgovine.

Vrečke v času odvoza postavite na prevzemno mesto poleg ustreznega zabojnika. Naenkrat lahko pripravite do pet vrečk, pri čemer teža posamezne vrečke ne sme presegati deset kilogramov.

Uporaba oz. odlaganje odpadkov v tipiziranih vrečkah ob podzemnih zbiralnicah ni dovoljena.

Tipizirane vrečke za preostanek odpadkov in biološke odpadke so naprodaj v Centru ponovne uporabe na Povšetovi ulici 4 (od torka do sobote med 9. in 17. uro) ter v Centru za podporo in pomoč uporabnikom na Vodovodni cesti 90 (ob delovnikih med 8. in 14.30 uro, oziroma ob torkih do 16. ure). 

 • Preverite navodila za ločevanje in poskusite še bolj natančno in dosledno ločevati odpadke.
 • Naročite večje ali dodatne zabojnike za preostanek odpadkov, embalažo in bio odpadke, če živite na območju, kjer te odpadke zbira JP VOKA SNAGA d.o.o.. Naročilo dodatnega ali večjega zabojnika za embalažo ne prinaša nobenih dodatnih stroškov.
 • Razmislite o lastnem zbirnem mestu, če si ga danes delite s sosedi, ki niso najbolj skrbni pri ločevanju odpadkov.

Urnik odvoza odpadkov lahko preverite na več načinov:

 • na položnici, kjer so zapisani datumi praznjenja vaših zabojnikov za tekoči mesec;
 • prek spletne aplikacije Moji odvozi, kjer si urnik praznjenja svojih zabojnikov lahko tudi natisnete;
 • prek brezplačnega SMS-opomnika, ki vas dan pred praznjenjem posameznega zabojnika opozori na odvoz (uredite ga prek spletne aplikacije Moji odvozi);
 • prek brezplačne mobilne aplikacije Moji odpadki, ki je na voljo za pametne telefone z operacijskim sistemom iOS in Android (mobilno aplikacijo si lahko naložite prek spletne strani www.mojiodpadki.si);
 • pokličite nas v naš center za podporo in pomoč uporabnikom na telefonsko številko 01 477 96 00;
 • pišite nam na e-naslov vokasnaga@vokasnaga.si in seveda pripišite svoj naslov.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n