Pitna in odpadna voda

Pitna voda – strogo nadzorovano živilo

Postopki, ki so povezani s črpanjem, hranjenjem in transportom pitne vode, potekajo skladno s standardom kakovosti SIST ISO 9001.

Notranji nadzor pitne vode poteka po obveznem načrtu, ki je izdelan po načelih sistema HACCP (kratica za: analiza tveganja in ugotavljanje kritičnih točk) in omogoča nadzor celotnega sistema preskrbe ter pravočasno prepoznavanje vseh mikrobioloških, kemičnih in fizikalnih parametrov, ki bi lahko bili tvegani za zdravje ljudi.

Sodobno urejen lasten laboratorij za kemijsko in mikrobiološko preizkušanje vzorcev, akreditiran skladno z zahtevami standarda SIST EN ISO/IEC 17025, in usposobljeno osebje pa zagotavljajo sprotno in strokovno nadziranje parametrov pitne vode pri uporabnikih, na omrežju, v vodovodnih objektih, vodarnah in zajetjih ter na prispevnih območjih vodnih virov. Nadzor nad skladnostjo in zdravstveno ustreznostjo pitne vode opravljamo sami in tudi ministrstvo, pristojno za zdravje. Javna preskrba s pitno vodo pa je tudi pod skrbnim nadzorom Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije.

 

Grafični prikaz ocene trdote vode po vodarnah (°N)

​* °N = nemška stopinja (uporablja se tudi °dH) − 1°N je ekvivalentna 10 mg CaO/liter.
Trdotna lestvica: 0–8 °N: mehka voda, 8–15 °N: srednje trda voda, 15–21 °N: trda voda, nad 21 °N: zelo trda voda.

Grafični prikaz ocene trdote vode po vodarnah: voda iz vodarne Hrastje je trda (17 °N), srednje trda voda pa priteče iz vodarn Šentvid (15 °N), Brest (15 °N), Kleče (14 °N) in Jarški prod (13 °N).

Grafični prikaz ocene trdote vode po vodarnah [°N].
Grafični prikaz ocene trdote vode po vodarnah [°N]

 


 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n