Odpadki

Tovarna za predelavo odpadkov

Ključni del regijskega centra so trije objekti za mehansko-biološko obdelavo odpadkov. Objekti za predelavo bioloških odpadkov so zaradi bioloških procesov, ki se tam dogajajo, v toplih barvah, objekti za mešane odpadke oziroma mehansko obdelavo odpadkov pa v hladnih modrih in zelenih odtenkih.

Z mehansko obdelavo odpadkov pridobimo uporabne snovi za recikliranje in surovine za pripravo trdnega goriva. Po obdelavi na odlagališče nenevarnih Barje odložimo manj kot 10 odstotkov ostanka odpadkov.

Pri biološki obdelavi bioodpadkov uporabljamo enake postopke, kot se dogajajo v naravi, le da je tu proces veliko hitrejši in brez prisotnosti kisika. V reaktorjih v prisotnosti bakterij poteka anaerobna fermentacija, s katero iz ločeno zbranih bioodpadkov pridobivamo kompost Rastko. Pri fermentaciji nastaja veliko plina, ki ga zajemamo in uporabljamo za proizvodnjo elektrike in toplote.

Objekti za mehansko-biološko obdelavo odpadkov RCERO Ljubljana iz zraka.
RCERO Ljubljana - edinstvena in najbolj trajnostna tovarna za predelavo odpadkov. 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n