Pitna in odpadna voda

Čistilna naprava Selo 2

Lokacija: Hruševo

Leto izgradnje/obnove: 2017

Zmogljivost: 2x 80 PE

Tehnologija čiščenja:

Tehnologijo čiščenja prikazuje tehnološka shema, ki jo pojasnjujemo v nadaljevanju.

  • Linija vode

Na čistilni napravi Selo 2 poteka primarno čiščenje odpadne vode z usedanjem neraztopljenih ter suspendiranih delcev in biološko čiščenje v prezračevalnem bazenu in naknadnem usedalniku, kjer se čiščena odpadna voda loči od aktivnega blata.

  • Linija blata

Višek blata se iz primarnega in naknadnega usedalnika počrpa s cisterno in odpelje v obdelavo na Centralno čistilno napravo Ljubljana.

Na čistilni napravi Selo 2 se čiščenje odpadne vode vrši pod pokrovi. Čistilna naprava obsega dve liniji, vsaka po 80 PE.
Na čistilni napravi Selo 2 se čiščenje odpadne vode vrši pod pokrovi. Čistilna naprava obsega dve liniji, vsaka po 80 PE.
LETO PO KPK % PO BPK5 %
2023 24,61 43,25
2022 58,52 65,41

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n