Odpadki

ABC plačevanja storitev ravnanja z odpadki in ceniki

S položnico, ki jo plačate za ravnanje z odpadki, ne plačate samo odvoza odpadkov, temveč še veliko drugih storitev: zamenjavo poškodovanih zabojnikov, čiščenje zabojnikov za bioodpadke, delovanje zbirnih centrov, odvoz kosovnih odpadkov, predelavo preostanka in bioloških odpadkov ter zbiranje nevarnih gospodinjskih odpadkov.

A – IZRAČUN STROŠKA

Strošek, ki ga uporabniki plačate za ravnanje z odpadki, se izračuna glede na velikost zabojnika za preostanek odpadkov in zabojnika za biološke odpadke (če ga seveda imate), upoštevamo pa tudi povprečno mesečno pogostnost praznjenja zabojnikov.

Če uporabljate podzemne zbiralnice, na mesec obračunamo dejansko število vnosov, toda ne manj kot šest vnosov preostanka odpadkov in osmih vnosov bioodpadkov. Obračunamo vsako aktivno kartico. Če želite preveriti število vnosov, je na voljo aplikacija "Pregled uporabe podzemnih zbiralnic". 

Na ceno, ki jo plačate uporabniki v blokih ali večstanovanjskih hišah, poleg velikosti in števila zabojnikov vplivajo še povprečno število mesečnih praznjenj, število oseb v gospodinjstvu in število oseb v bloku ali stavbi. V večstanovanjski hiši dobi račun za ravnanje z odpadki običajno upravnik, ki ga razdeli po pravilih, ki jih določa zakonodaja, ali po dogovoru stanovalcev.

Natančen izračun stroškov si lahko preračunate po formulah, ki so dostopne v rubriki Pogosta vprašanja: Cena, obračun in plačevanje za storitve ravnanja z odpadki

B – TOČNOST PODATKOV

Podatke na položnici preverite. Če so na položnici nepravilni podatki, sporočite reklamacijo računa v osmih dneh na e-naslov: vokasnaga@vokasnaga.si ali pokličite Center za pomoč in podporo uporabnikov (01 580 81 00).

C – PLAČEVANJE

Nekateri načini plačevanja položnice prihranijo čas in denar. Brez provizije lahko položnico plačate na skupni blagajni na Mačkovi ulici 1. Lahko si uredite direktno bremenitev in/ali namesto tiskanega računa prejemate e-račun

D – CENIKI

Izvleček informativnega cenika storitev ravnanja s komunalnimi odpadki za redni odvoz odpadkov

PROSTORNINA ZABOJNIKA
(v litrih)

CENA RAVNANJA Z MEŠANIMI KOMUNALNIMI ODPADKI
(v evrih za eno praznjenje)

CENA RAVNANJA Z BIOLOŠKIMI ODPADKI
(v evrih za eno praznjenje)

80 5,5065 1,0429
120 8,2599 1,5644
240 16,5195 3,1287

Urnik odvozov je določen z letnim načrtom in objavljen spletni strani www.mojiodpadki.si ter na računu za redni odvoz odpadkov. Za uporabnike zabojnikov je mesečni strošek storitve ravnanja s komunalnimi odpadki zmnožek cene izražene v merski enoti EUR/kg, sodila za preračun cene izraženega v merski enoti (kg/mᶟ) in obračunske količine komunalnih odpadkov za posameznega uporabnika izražene v merski enoti mᶟ.

Vrsta vrečke

Velikost vrečke za odpadke (v litrih)

Končna cena (v evrih za vrečko)

Cena za 5 vrečk (v evrih za komplet)

Vrečka za MKO

50

3,4415

17,2075

100

6,8832 34,4160

Vrečka za BIO

50

0,6519

3,2595

100

1,3036

6,5180

JP VOKA SNAGA uporabnikom podzemnih zbiralnic vsak mesec obračuna dejansko število vnosov preostanka odpadkov in dejansko število vnosov BIO odpadkov, vendar ne manj kot šest vnosov preostanka odpadkov in osem vnosov BIO odpadkov.  Cena enega vnosa preostanka odpadkov je 2,0650 evra, cena enega vnosa BIO odpadkov pa 0,1303 evra. 

Mesečni strošek za ravnanje z odpadki za štirinajst minimalnih vnosov (šestkrat preostanek odpadkov in osemkrat BIO odpadki) skupaj z DDV znaša 13,43 evra. Obračunska količina za en vnos komunalnih odpadkov v podzemne zabojnike je 30 litrov, za en vnos bioloških odpadkov pa 10 litrov.

Vnosi v podzemne zbiralnice

Cena za uporabnika (v evrih za en vnos)

vnos preostanka odpadkov 2,0650
vnos BIO 0,1303

 

Izvleček cenika storitev po naročilu

Izvleček iz cenikov velja za občane občin: MOL, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Horjul, Medvode, Škofljica, Ig, Velike Lašče, Vodice in Cerklje na Gorenjskem. V vseh cenah je že vključen zakonsko določen DDV.

Vrsta storitve

Merska enota Končna cena za uporabnika (v evrih)
Prevoz odpadkov s samonakladalnim vozilom vožnja 76,33
Prevoz odpadkov s kotalnim prekucnikom vožnja 89,26
Najem zabojnika prostornine do 7mᶾ dan 11,83
Najem zabojnika prostornine nad 7mᶾ dan 15,01
Odvoz zelenega odreza ura 66,74
Pranje zabojnika za odpadke kos 31,35

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n