Odpadki

ABC plačevanja storitev in ceniki

S položnico, ki jo plačate za ravnanje z odpadki, ne plačate samo odvoza odpadkov, temveč še veliko drugih storitev: zamenjavo poškodovanih zabojnikov, čiščenje zabojnikov za bioodpadke, delovanje zbirnih centrov, odvoz kosovnih odpadkov, predelavo preostanka in bioloških odpadkov ter zbiranje nevarnih gospodinjskih odpadkov.

A – IZRAČUN STROŠKA

Strošek, ki ga uporabniki plačate za ravnanje z odpadki, se izračuna glede na velikost zabojnika za preostanek odpadkov in zabojnika za biološke odpadke (če ga seveda imate), upoštevamo pa tudi povprečno mesečno pogostnost praznjenja zabojnikov.

Če uporabljate podzemne zbiralnice, na mesec obračunamo dejansko število vnosov, toda ne manj kot šest vnosov preostanka odpadkov in osmih vnosov bioodpadkov. Obračunamo vsako aktivno kartico. Če želite preveriti število vnosov, je na voljo aplikacija "Pregled uporabe podzemnih zbiralnic". 

Na ceno, ki jo plačate uporabniki v blokih ali večstanovanjskih hišah, poleg velikosti in števila zabojnikov vplivajo še povprečno število mesečnih praznjenj, število oseb v gospodinjstvu in število oseb v bloku ali stavbi. V večstanovanjski hiši dobi račun za ravnanje z odpadki običajno upravnik, ki ga razdeli po pravilih, ki jih določa zakonodaja, ali po dogovoru stanovalcev.

Natančen izračun stroškov si lahko preračunate po formulah, ki so dostopne tu.

B – TOČNOST PODATKOV

Podatke na položnici preverite. Če so na položnici nepravilni podatki, sporočite reklamacijo računa v osmih dneh na e-naslov: vokasnaga@vokasnaga.si ali pokličite Center za pomoč in podporo uporabnikov (01 477 96 00).

C – PLAČEVANJE

Nekateri načini plačevanja položnice prihranijo čas in denar. Brez provizije lahko položnico plačate na skupni blagajni na Mačkovi ulici 1. Lahko si uredite direktno bremenitev prek trajnika in namesto tiskanega računa prejemate e-račun

D – CENIKI

Objavljamo veljavni cenik obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja komunalnih odpadkov, cenik obveznih občinskih gospodarskih javnih služb obdelave in odlaganja v RCERO Ljubljana, cenik odlaganja nekomunalnih odpadkov in cenik blaga in storitev.

Izvleček informativnega cenika storitev ravnanja s komunalnimi odpadki za redni odvoz odpadkov

Prostornina zabojnika
(v litrih)
Končna cena zabojnika za komunalne odpadke
(v evrih za eno praznjenje)
Končna cena zabojnika za biološke odpadke
(v evrih za eno praznjenje)
80 4,2817 0,7270
120 6,4225 1,0903
240 12,8452 2,1808

Urnik odvozov je določen z letnim načrtom in objavljen na spletni strani ter na računu za redni odvoz odpadkov. Za uporabnike zabojnikov je mesečni strošek storitve ravnanja s komunalnimi odpadki zmnožek cene izražene v merski enoti EUR/kg, sodila za preračun cene izraženega v merski enoti (kg/mᶟ) in obračunske količine komunalnih odpadkov za posameznega uporabnika izražene v merski enoti mᶟ.

Vrsta vrečke

Velikost vrečke za odpadke (v litrih)

Končna cena (v evrih na vrečko)

Vrečka za MKO

50

2,6760

100

5,3522

Vrečka za BIO

50

0,4543

100

0,9086

Izvleček cenika storitev po naročilu

Vrsta storitve

Merska enota Končna cena za uporabnika (v evrih)
Prevoz odpadkov s samonakladalnim vozilom vožnja 76,33
Prevoz odpadkov s kotalnim prekucnikom vožnja 89,26
Najem zabojnika prostornine do 7mᶾ dan 11,83
Najem zabojnika prostornine nad 7mᶾ dan 15,01
Odvoz zelenega odreza ura 66,74
Pranje zabojnika za odpadke kos 31,35
Zamenjava zabojnika kos 30,16

Izvleček iz cenikov velja za občane občin: MOL, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Horjul, Medvode, Škofljica, Ig, Velike Lašče, Vodice in Cerklje na Gorenjskem. V vseh cenah je že vključen zakonsko določen DDV.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n