Odpadki

Javne površine

Skrbimo za čistočo  5.787.333 m2 javnih površin. Od tega 1.798 cest površine 4.294.790 m2, 4.622 pločnikov površine 1.456.803 m2,  37 podhodov, pasaž in arkad v skupni površini 24.995 m ter praznimo  755 koškov za odpadke, ki stojijo na javnih površinah. Od leta 2016 ulične koše na javnih površinah, v parkih itd. nadgrajujemo z opremo za ločeno zbiranje odpadkov (mešani/BIO, papir, embalaža). Imamo 55 uličnih košev za ločeno zbiranje odpadkov na javnih površinah in 35 na zelenih površinah.

Ulični sprehajalci na ljubljanskih ulicah. Med njimi je tudi zaposleni Voke Snage z vozičkom za ročno čiščenje mestnih ulic.
Zaposleni vsakodnevno ročno čistijo mestne trge in ulice - praznijo ulične koške,  pometajo in pobirajo odpadke. Foto: P. Bregar

Ulice čistimo z deževnico

Mestne tlake dodatno čistimo s stroji za mokro čiščenje , ki vodo reciklirajo, pri tem pa uporabljamo biološko razgradljivo čistilo. Za spiranje ulic večinoma uporabljamo deževnico, ki jo zberemo na strešnih površinah objektov na Barju. Ulice, ceste, kolesarske steze in pločnike pometamo s pometalnimi stroji, intenzivnost čiščenja pa prilagajam potrebam (pesek, listje)  in razmeram na terenu (vremenske razmere, prireditve ipd.).

Vozilo, pometač, za strojno čiščenje mestnih tlakov. Lokacija fotografije je Novi trg v središču mesta, ob vodnjaku.
Ljubljanske mestne tlake čistimo s stroji, ki vodo reciklirajo, pri čiščenju pa uporabljamo biološko razgradljiv detergent. Za spiranje ulic uporabljamo deževnico, ki jo zberemo na strehah naših objektov. Foto: M. Štefančič


 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n