Aktualno

Stanje na Koseškem bajerju po pojavu okužbe s ptičjo gripo

Pripravili smo nekaj pomembnejših informacij, vezanih na razvoj dogodkov po pojavu okužbe z aviarno influenco (ptičjo gripo) na Koseškem bajerju:

  • v zadnjih petih dneh pri pticah nismo zaznali značilnih znakov, ki kažejo na obolenje za ptičjo gripo,
  • pet labodov vsak dan živahno plava in preletava bajer,
  • veliko ptic, predvsem rac mlakaric, se je v minulih dneh vrnilo na Koseški bajer,
  • velika večina obiskovalcev upošteva omejitev gibanja v okolici bajerja,
  • z informiranjem se je hitro povečal delež obiskovalcev, ki razume, zakaj je omejitev potrebna,
  • na državni ravni so se že začeli pogovori za pripravo ukrepov za učinkovitejše odzivanje v podobnih primerih, predvsem ko gre za sobivanje mesta in narave,
  • prepoved dostopa nepooblaščenih oseb h Koseškemu bajerju bo trajala predvidoma do 4. januarja 2021.

Zahvaljujemo se za razumevanje in sodelovanje vsem obiskovalcem in službam in organom Mestne občine Ljubljana ter Policiji, ki si prizadevajo omejiti širjenje virusa ptičje gripe na območju Koseškega bajerja.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n