Aktualno

Skrb za urejeno okolico je timsko delo

Ravnanje z odpadki je timsko delo Voke Snage, ki skrbi za zbiranje odpadkov in njihovo pot v predelavo, ter občank in občanov, ki ste ključni pri tem, da nastane manj odpadkov, za tiste, ki nastanejo, pa ustrezno poskrbite.

Obveznost vseh občanov je, da svoje odpadke pravilno ločujete in jih odlagate v ustrezne zabojnike. Pri tem si lahko pomagate z e-abecednikom odpadkov na www.mojiodpadki.si.

Na nepravilno ravnanje z odpadki vas bo z obvestilom na zabojniku opozorila Voka Snaga, za ponavljajoče nepravilno ravnanje pa lahko medobčinski inšpektorat oziroma Inšpektorat MU MOL, ki je pristojen za nadzor, izda tudi globo.

Kadar imate bioloških in /ali mešanih komunalnih odpadkov več kot običajno, jih lahko pospravite v 50- ali 100-litrske Vokine Snagine tipizirane vreče in jih na dan odvoza postavite zraven ustreznega zabojnika. Naenkrat lahko pripravite do pet vreč, pri čemer teža posamezne vreče ne sme presegati 10 kilogramov. Vreče so naprodaj prek spleta (www.vsezaodpadke.si/vokasnaga) in v Centru ponovne uporabe na Povšetovi 4 v Ljubljani.

Večkubični zabojniki v Zbirnem centru Barje. Stojijo v vrsti, nad njimi so označevalne table in stojijo pod nadstrešnico.
Odlaganje odpadkov iz gospodinjstev je v zbirnih centrih za občane brezplačno 

Zadnje čase se poleg zabojnikov na številnih lokacijah nabirajo odpadki, ki spadajo v zbirni center oziroma je zanje treba naročiti kosovni odvoz, številni odpadki pa so namesto v zabojnike odloženi poleg njih. Odlaganje odpadkov poleg zabojnikov je prepovedano.

V zbirnih centrih odpadke sprejemamo brezplačno, za nekatere pa veljajo količinske omejitve, in sicer za gradbene odpadke in izolacijske gradbene materiale (0,5 m3 ), pnevmatike (5 gum), kosovne odpadke (3 m3 ), zeleni odrez (1,5 m3 ), salonitne plošče (evropaleta do višine pol metra) in pohištveni les (2 m3 ). Gradbene odpadke sprejemamo samo v Zbirnem centru Barje.

ZBIRNI CENTER BARJE
od 1. novembra do 31. marca: od ponedeljka do sobote od 6. do 18. ure
od 1. aprila do 31. oktobra: od ponedeljka do sobote od 6. do 20. ure

ZAČASNI ZBIRNI CENTER POVŠETOVA
od torka do sobote od 11. do 18. ure, ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih zaprto

Zbirni centri so ob praznikih zaprti.

Odvoz kosovnih odpadkov je enkrat na leto brezplačen, uporabniki pa ga naročite, ko ga potrebujete. To storite tako, da izpolnite e-naročilnico na www.mojiodpadki.si in počakate na klic, da se dogovorimo za datum odvoza.

Zabojnik za embalažo in za papir stojita na javni površini, kar je v neskladju z občinsko zakonodajo.
Zabojniki na pločnikih, cestiščih in drugih javnih površinah so nevarni za pešce, kolesarje in voznike. 

Občinska zakonodaja določa, da morajo vsi uporabnikovi zabojniki, tudi tisti za embalažo in papir, stati na zasebni površini. Zabojnik na dan odvoza do 6. ure zjutraj postavite na prevzemno mesto, to je na rob javne površine, kjer se smetarsko vozilo lahko ustavi in izprazni zabojnik.

Na odvoz odpadkov vas lahko en dan prej opozori brezplačen SMS-opomnik. Nastavite si ga na spletni strani www.mojiodpadki.si prek aplikacije Moji odvozi.

Več informacij na www.vokasnaga.si in www.mojiodpadki.si. Lahko nam tudi pišete na vokasnaga@vokasnaga.si ali pokličete v Center za pomoč in podporo uporabnikom na telefonsko število 01 477 96 00.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n