Aktualno

Še eni novi čevlji ne prinesejo sreče

Vedno bolj nam je jasno, da nepremišljeno nakupovanje in posedovanje vedno več stvari ne prinaša tistega, kar si želimo: zadovoljstva, občutka sreče ter izpolnjenosti. Ampak še vedno padamo na akcije in neverjetne popuste ter verjamemo modnim gurujem, ki trende prilagajajo zato, da pospešujejo prodajo novih  izdelkov?

V Voki Snagi bomo v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki letos poteka med 21. in 29. novembrom, govorili o problematiki nekritičnega hiperpotrošništva in se osredotočili predvsem na nekritično in pretirano nakupovanje oblačil, obutve in otroških igrač ter raziskali in seznanili javnost, kateri psihološki razlogi nas vodijo k temu, da se ne moremo upreti mamljivim (spletnim) akcijam, popustom ipd., čeprav izdelkov v resnici sploh ne potrebujemo. K sodelovanju smo zato povabili psihoterapevtko, ki se že vrsto let ukvarja s psihologijo nakupovanja in njenimi posledicami za okolje in družbo.

Ob bok nekritičnemu potrošništvu, ki ne upošteva, kakšno ceno plačajo ljudje in okolje, da srečneži v "razvitem" svetu lahko kupujemo poceni in imamo stalno na voljo nove, trendne, "must-have" izdelke, bomo postavili boljše, odgovornejše in trajnejše možnosti. Izpostavili bomo ozadje poceni izdelkov, sodobno suženjstvo, negativne vplive na okolje in pokazali alternative - nakup iz druge roke, izposojo,  delili napotke, ki prihranijo čas in denar ter  izpostavili primere dobrih praks, ki bi kot navdih za spremembe lahko služili še komu.

Komunikacijske aktivnosti bodo potekale prek spletne strani Voka Snage in prek FB profila JP VOKA SNAGA.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n