Čiščenje mestnega središča in zunanjih mestnih območij

Središče mesta ročno čistimo od ponedeljka do nedelje, in sicer v dopoldanski in popoldanski izmeni. Vse dni v tednu je v središču mesta organizirano tudi strojno pometanje med 6. in 14. uro. Mestne tlake čistimo s strojem za mokro čiščenje, ki nadomešča prehrupno in neučinkovito spiranje ter strojno pometanje, ne poškoduje fug v mestnem tlaku in ne poškropi okoliških objektov in vozil. Najpogosteje tako čistimo predvsem Prešernov trg, Čopovo ulico, Mestni trg (pred Magistratom), Ribjo ulico in Kongresni trg.


Elektrika poganja 6 Snaginih delovnih vozil, en pometalni stroj in dva skuterja.

Področje čiščenja izven centra mesta je razdeljeno na štiri območja − Moste-Polje, Šiška, Vič-Rudnik in Bežigrad. Ročno čiščenje na t. i. zunanjih rajonih spremlja različna strojna oprema (pometalni stroji, poltovorno vozilo), pogostost čiščenja pa prilagajamo potrebam (pesek, listje, prireditve). Snagini zaposleni pometajo postajališča Ljubljanskega potniškega prometa, vzdržujejo in montirajo koške, čistijo podhode, odstranjujejo pesek in plevel v križiščih ter za robniki, skrbijo za čistočo okrog zbiralnic odpadkov (ekoloških otokov) čistijo odtočne mreže in jaške …

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n