Aktualno

Preventivni ukrepi pred zmrzaljo

Pozimi se zaradi nizkih temperatur, ki padejo pod ledišče, lahko zgodi, da voda v vodovodnem priključku, vodomeru ali interni vodovodni napeljavi zmrzne. Do tega najpogosteje pride, če ne poskrbimo za ustrezno zaščito cevovodov in naprav ter občasen pretok vode.

Za vas smo pripravili nekaj usmeritev, kaj storiti, da voda v priključku in/ali interni vodovodni napeljavi ne bi zmrznila.

  1. Notranjost vodomernega jaška in pokrov dodatno toplotno izolirajte.
  2. Z dodatno izolacijo v vodomernem jašku preprečite kroženje mrzlega zraka okrog napeljave. Vodomerni jašek naj bo pozimi vedno zaprt.
  3. Poskrbite za stalen ali vsaj občasen pretok vode v ceveh.
  4. Iz cevi do pomožnih objektov in vrtnih pip izpraznite vodo.
  5. V objektih, ki niso v stalni uporabi (počitniške hiše, novogradnje ipd.), zaprite ventil in spustite vodo iz vodovodnih cevi.
  6. Vsaj enkrat na mesec preverite stanje vodomera.

Če pride do kakršnih koli poškodb na vodomeru, nas o tem čimprej obvestite na brezplačno telefonsko številko 080 86 52. V nobenem primeru se odprave okvare na vodovodnem priključku ali vodomernem mestu ne lotite sami.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n