Aktualno

Obvestilo upravnikom objektov izobraževalnih institucij pred začetkom šolskega leta 2021/2022

V času šolskih počitnic in dopustov se poraba pitne vode v vzgojno-izobraževalnih ustanovah (vrtci, šole, dijaški domovi, fakultete itd.) zmanjša ali v celoti prekine. Posledica je zastajanje vode v interni vodovodni napeljavi, temperatura pitne vode v njej pa je v tem obdobju leta povišana. To povečuje tveganje za mikrobiološko neskladnost pitne vode, poleg tega je voda lahko po daljšem obdobju neuporabe tudi obarvana in motna.

Upravnikom objektov zato priporočamo, da pred začetkom novega šolskega leta preventivnim ukrepom vzdrževanja interne vodovodne napeljave posvetijo še posebno pozornost in s tem pripomorejo k varovanju zdravja uporabnikov.

Vabimo vas, da se seznanite s priporočili, kako ravnati, da bo po daljši zmanjšani ali prekinjeni uporabi pitne vode oskrba s pitno vodo povsem varna, in jih upoštevate.

Priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje za redno, vsakodnevno vzdrževanje interne vodovodne napeljave najdete na spletnem mestu Priporočila lastnikom objektov za vzdrževanje hišnega vodovodnega omrežja.

Upravnikom objektov, kjer so se v preteklem obdobju izvajala ali se še izvajajo obnovitvena dela, še posebej priporočamo, da ne glede na razsežnost obnovitvenih del učinkovitost ukrepov vzdrževanja interne vodovodne napeljave preverijo in dokažejo z odvzemom vzorca pitne vode za laboratorijsko preskušanje.

Želimo vam uspešen in varen začetek novega šolskega leta.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n