Aktualno

Obiščite nas v Hiši vode

22. marec, svetovni dan voda nas že od leta 1993 opozarja na pomen vode za življenje. Letos s sloganom Voda za vse vabi k razmisleku o tem dragocenem viru in hvaležnosti, da je v Ljubljani kakovostna pitna voda dostopna vsem. Oskrba s pitno vodo v Ljubljani temelji na vodnih virih, ki jih najdemo v neposredni bližini mesta. Z ustreznim prostorskim načrtovanjem ta biser ohranjamo tudi za prihodnje generacije. Za varno oskrbo s pitno vodo je pomemben tudi urejen sistem odvajanja odpadne vode. Po zaključku evropskega projekta Čisto zate, ki bo potekal do leta 2020, bo v aglomeraciji Ljubljani kar 98 % gospodinjstev priključenih na kanalizacijo.

Foto: Nik Rovan

Svetovni dan vode nas opominja tudi na to, da je dolžnost vsakega izmed nas, da z vnosom trajnostnih praks v svoja vsakodnevna opravila izkazujemo spoštovanje vodi, viru, brez katerega ni življenja.

Ob svetovnem dnevu voda, 22. marcu, bomo v Hiši vode otroškega kreativnega mesta Minicity z zanimivimi aktivnostmi otroke spodbujal k spoštovanju tega dragocenega naravnega vira. Otroci bodo v družbi Cevka, maskote družbe, spoznali pot pitne in odpadne vode, kaj in kaj ne sodi v straniščno školjko, predvsem pa kako lahko sami pripomorejo k temu, da bo čista pitna voda iz ljubljanskih pip in pitnikov tekla tudi v prihodnosti.

Vabljeni!

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n