Aktualno

Sprememba cen za ravnanje z odpadki

Po triletnem obdobju nespremenjenih cen so se s 1. marcem 2019 v občinah, kjer Snaga izvaja gospodarske javne službe zbiranja in obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov ter odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov, cene v povprečju spremenile za 22 odstotkov. Povprečna položnica za ravnanje z odpadki, ki je med najnižjimi v Sloveniji, se je v povprečju spremenila za 1,65 EUR, iz 8,20 EUR na 9,85 EUR na gospodinjstvo. Cene storitev, ki jih izvaja Snaga, in izhajajo iz obravnavanih elaboratov, bodo veljale za triletno obdobje.

Na področju izvajanja gospodarskih javnih služb so bili v zadnjih letih izpeljani številni uspešni projekti in uvedene mnoge izboljšave. V Snagi smo na področju izvajanja storitev v zadnjih letih dosegli izjemen napredek. Bistveno smo nadgradili sistem ravnanja z odpadki in poskrbeli, da so storitve do uporabnikov prijazne in učinkovite. Uvedli smo sistem ločenega zbiranja od vrat do vrat za štiri vrste odpadkov, ki je pripomogel k izvrstnim rezultatom: najvišjemu deležu ločeno zbranih odpadkov med evropskimi prestolnicami. V središču Ljubljane odpadke zbiramo v podzemnih zbiralnicah na 67 lokacijah, še uporabne predmete pa k novim lastnikom usmerjamo prek Centra ponovne uporabe, kjer smo odprli tudi prvo enoto Snagine brezembalažne trgovine, samopostrežnega Berta. Snaga upravlja tudi najsodobnejši in največji center za predelavo odpadkov v tem delu Evrope – RCERO Ljubljana. V projekt je vključenih že 58 občin.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n