Aktualno

16. oktober - svetovni dan hrane

Včasih je hrana pomenila vir za preživetje, danes, v družbi izobilja in udobja, pa imamo do nje površen, mačehovski odnos. Podatki kažejo, da v Sloveniji največ hrane (kar polovico) zavržemo v gospodinjstvih, razlogi za to pa so predvsem da kupimo in pripravimo več hrane, kot jo lahko pojemo, porabe hrane ne načrtujemo in ostankov hrane ne znamo pametno porabiti. Dejstvo je, da količino zavržene hrane lahko zmanjšamo, a samo tako, da spremenimo svoje vedenje in navade ter hrani povrnemo spoštovanje, ki si ga zasluži. Pozabljamo namreč, da če ne spoštujemo hrane, ne spoštujemo niti dela kmetov, pekov, delavcev v mlekarnah in vseh drugih, ki hrano pripeljejo do naše mize.  

Na strani »Nič zavržene hrane« smo pripravili napotke in usmeritve, kako ravnati, da v vašem gospodinjstvu hrana ne bo končala med odpadki.

Zavržena hrana
Če ne spoštujemo hrane, ne spoštujemo niti dela kmetov, pekov, delavcev v mlekarnah in vseh drugih, ki hrano pripeljejo do naše mize (foto: M. Majcen).  

 

 

 

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n