Priprava obrokov

 1. Naložite si aplikacijo za kuharske recepte ali izdelovanje nakupovalnih seznamov. Najbolje oboje. Tako boste imeli ideje, kaj storiti s preveč (skuhane) hrane, vedno pri roki.
 2. Neugleden kos zelenjave in zmehčan kos sadja sta stvar oblike, ne vsebine. Izkoristite njune hranljive snovi za juho ali smuti. Tudi pijača iz obtolčene pločevinke ima še vedno isti okus.
 3. Poznate razliko med oznako "uporabno do" ("use by") in "uporabno najmanj do" ("best before") na živilskih izdelkih? Uporabno do" pomeni, da je živilo varno za uporabo do navedenega datuma (npr. meso, ribe), medtem ko "uporabno najmanj do" označuje datum, do katerega je izdelek pričakovane kakovosti. Živilski izdelki so varni za uporabo tudi po datumu, navedenem ob oznaki "uporabno najmanj do".
 4. Kuhajte z glavo, ne z očmi. Če se spravljate v kuhinjo sestradani, od predvidene količine odštejte polovico – še to zna biti preveč. Če skuhate preveč, zamrznite – neko deževno praznično nedeljo popoldne vam bo zagotovo prišlo prav.
 5. Živila pravilno shranjujte. Ko odprete embalažo riža, testenin, moke in druge suhe hrane, živila čim prej prepakirajtev dobro zatesnjene steklene ali plastične posode. Pomembno je, da na posode vedno zapišete, kaj ste shranili v njih in do kdaj je živilo uporabno. Tako boste preprečili, da bi hrano napadli kuhinjski molji, oznaka na posodi pa vas bo spomnila, do kdaj je treba živilo porabiti.

Ne pozabite! Hrana ne sodi med odpadke. Tudi iz ostankov lahko pripravimo okusne jedi.

Slane palačinke iz ostankov pire krompirja

Potrebujemo:

 • mleko,
 • jajce,
 • nariban sir,
 • kislo smetano,
 • pire krompir,
 • sol in poper.

Vse sestavine zamesite v ne preveč gosto testo. Ponev segrejte, naoljite in vanjo vlijte zajemalko testa. Palačinko pecite na obeh straneh toliko časa, da porjavi.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n