Izognite se ustvarjanju odpadkov

Naše razmišljanje in vedenjski vzorci vplivajo na naše zdravje in blaginjo. In za večino od nas je razmišljanje o tem, kaj želimo, prijetnejše od razmišljanja o tem, kaj potrebujemo. Obstaja pa še tretja možnosti: da pri izpolnjevanju naših želja upoštevamo, kako naše odločitve vplivajo na naravne vire.   

V razmislek vam ponujamo nekaj vprašanj in usmeritev.

Ali kdaj že po odhodu iz trgovine ugotovite, da nečesa  sploh ne potrebujete oz. vam ni tako všeč?

Pred nakupom je dobro najprej »prespati« in se potem odločiti. Rezervirajte izdelek in razmislite o tem, ali in kolikokrat vam bo prišel prav. Vedno shranite račun in poskusite neposrečen nakup zamenjati za dobropis.

Ali sebe in druge praviloma obdarujete z materialnimi dobrinami?

Včasih več radosti in užitka prinesejo nematerialne dobrine – obiski koncerta, gledališča, pustolovskega parka … Vaše življenje je lahko bolj polno kljub manj napolnjenim zabojnikom.

Ali vas privlačijo količinski popusti, velika znižanja, posebne akcije?

Pogosto se zgodi, da prav zaradi ugodne cene ali popusta kupimo stvari, ki jih sploh ne potrebujemo.

Ali ste kdaj sešteli, koliko ugodno kupljenih živil ste drago plačali, ker jih niste utegnili porabiti?

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n