Aktualno

Vztrajni kot voda

Naj nam načrti 2013 ne splavajo po vodi.

Saj veste, da kdor v vodo ne gre, tudi moker ni. Zato premaknite svoje misli in svoje telo že v decembru. Zakaj bi obrnili list šele po novem letu, obrnite ga zdaj. Tudi voda ne prične teči šele v januarju, teče vseskozi in naj nam bo zgled. Voda teče ne glede na to, kakšno je njeno korito, koliko okljukov je na njeni poti in kaj nosi s seboj. Če jo na poti kaj ovira, najde nadaljnjo pot, čeprav morebiti ne takoj. Vztrajnost se ji izplača. Včasih tudi pretirava in povzroča škodo, a za to smo nemalokrat krivi mi. Vsaka reka ima svoj cilj in vsaka, še tako mogočna, se prične s skromno kapljico. Tako lahko pričnemo z majhnimi koraki tudi mi in vztrajajmo, a na zdravih načelih in ne pretiravajmo. Nič nas pri tem ne ovira, sami sebi smo največja ovira. Ne čakajte, saj kdor čaka, mu voda odteka skozi sito. Tako kot neskončno število majhnih vodnih kapljic izdolbe še tako trd kamen, ga lahko z vztrajnostjo po naših merilih oblikujemo tudi mi. Kamen v odnosu do samega sebe, do naših najbližjih in naših sodelavcev.


Zima ob vodi

Če imamo občutek, da smo na nekaterih področjih povsem zaledeneli, se spomnimo, da je led zgolj voda, ki za spremembo potrebuje samo toploto. In da se pod zaledenelo površino ribnikov in jezer skriva tekoča voda, polna življenja. Voda potuje, neprestano kroži od neskončnih morij do neba in nazaj. Tudi mi potujmo, a za raziskovanje naših globin nam ni treba daleč in za to ne potrebujemo potovalnih agencij.

Decembrske snežinke naj vas obdajo z mirnostjo. Sprehodite se po svežem snegu, občutite njegovo mehkobo in lovite drobne snežinke, kot ste jih, ko ste bili otroci. Naj vaš dom zadiši po prazničnem kruhu, ki ste ga zamesili z dobro vodo in z obilo dobre volje. Z dobro vodo si umijte obraz in si za dušo ob novem letu privoščite dobro vino. Naslednje jutro pa se čim prej spravite iz postelje in se vidimo na snegu. Potrudite se, da vam cilji v letu 2013 ne splavajo po vodi. Le pogumno skočite vanjo. In prav nič zato, če bo za dosego vaših ciljev preteklo še veliko vode, samo da boste prišli tja, kamor ste se namenili.

Vir: JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., glasilo Urban, december 2013

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n