Aktualno

Osvežite se na ljubljanskih pitnikih

V pomladnih in poletnih mesecih vam ponujamo možnost, da se z naravno pitno vodo iz ljubljanskega vodovodnega sistema brezplačno odžejate in osvežite na več kot 35 ljubljanskih pitnikih. Pitniki se nahajajo ob priljubljeni rekreacijski poti PST in v središču mesta, za pitje vode iz pipe pa so vam na voljo od pomladi do oktobra, ko ni nevarnosti zmrzali.

Spomladi, pred pričetkom obratovanja, preverimo, če so pitniki tehnično brezhibni, in če pitna voda na izlivu ustreza določbam zakonodaje. V času delovanja se pitniki redno čistijo in vzdržujejo, vključeni pa so tudi v notranji nadzor pitne vode.
Ker pitnike uporablja veliko število ljudi, izpostavljeni pa so tudi vremenskim razmeram in vandalizmu ter so dostopni živalim, vam svetujemo, da pred uporabo pitnika preverite, ali je pitnik nepoškodovan in čist. Pred pitjem pitnik spirajte toliko časa, da vanj priteče sveža voda. V primeru kakršnih koli posebnosti pri delovanju pitnika vas prosimo, da le-te sporočite na brezplačno modro številko, 080 86 52.

Foto: Nik Rovan

Aktualne informacije o ljubljanskih pitnikih, lokacije le-teh in rezultate preskušanj vode najdete tu, na voljo pa vam je tudi mobilna aplikacija "Tap Water Ljubljana", ki vam, naložena na vašo mobilno napravo, določi trenutno lokacijo in vam s pomočjo izrisane poti na zemljevidu, opisu in fotografiji, pomaga poiskati najbližji pitnik.

Želimo vam prijetno osvežitev.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n