Aktualno

Okvara na delu Ižanske ceste je povzročila motnjo po širšem območju

Uporabnike pitne vode v Ljubljani obveščamo, da smo se danes soočili z večjo okvaro na vodovodnem omrežju na Rudniku. Tehnične ekipe so na terenu in iščejo optimalne rešitve. Načrtovali smo, da bomo lahko zagotovili nadomestno oskrbo s pitno vodo v doglednem času in da uporabniki motnje ne bodo občutili, zato uporabnikov o težavah nismo nemudoma obveščali. Izkazalo se je, da oskrbe s pitno vodo nemudoma ni bilo mogoče zagotoviti. 
 
V popoldanskem času je še vedno prekinjena oskrba s pitno vodo v delu Ižanske ceste, delu Orlove ulice in Šivičeve ulice. Nekateri uporabniki v širšem območju pa so motnjo, lahko zgolj kot spremembo pritiska, občutili že v zgodnje popoldanskih urah. K odpravi okvare smo pristopili nemudoma, a ocenjujemo, da bodo opravila trajala do poznih večernih ur.
 
Priporočamo, da po prekinitvi oskrbe pred ponovno uporabo pitne vode za prehrambene namene:

  • opravite temeljito izpiranje interne vodovodne napeljave in
  • pred izpiranjem odstranite usmerjevalnike vode na pipah (t.i. perlatorje oz. mrežice).

Izpiranje naj bo na vseh pipah intenzivno, v sunkih s turbulentnim tokom, kar povzročate s periodičnim zapiranjem in odpiranjem pip do največjega pretoka. Izpiranje naj traja najmanj 15 minut.
 
Dodatne napotke o tem, kako ravnati po prekinitvi oskrbe s pitno vodo, smo zapisali v rubriki Kako ravnati po prekinitvi oskrbe s pitno vodo?

Zahvaljujemo se za razumevanje.

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n