Aktualno

Obvestilo za uporabnike podzemnih zbiralnic

Spoštovane uporabnice, spoštovani uporabniki,

skladno z Odlokom o zbiranju komunalnih odpadkov v Mestni občini Ljubljana se je s 16. junijem 2020 spremenilo število minimalnih vnosov bioloških odpadkov.

Storitev javne službe se uporabniku, ki odlaga odpadke v podzemne zabojnike, obračuna glede na število vnosov mešanih komunalnih in bioloških odpadkov. Obračunska količina za en vnos komunalnih odpadkov v podzemne zabojnike je 30 litrov, za en vnos bioloških odpadkov pa 10 litrov. Še naprej bomo obračunavali dejansko število vnosov mešanih komunalnih odpadkov in dejansko število vnosov bioloških odpadkov, vendar ne manj kot šest vnosov komunalnih odpadkov in osem vnosov bioloških odpadkov (do zdaj smo obračunavali štiri vnose bioodpadkov).

Cena enega vnosa preostanka odpadkov je 1,6057 evra, cena enega vnosa bioloških odpadkov pa 0,0909 evra. Mesečni strošek za ravnanje z odpadki za štirinajst minimalnih vnosov (šestkrat preostanek odpadkov in osemkrat bioodpadki) skupaj z DDV znaša 10,37 evra, kar pomeni za 36 evrskih centov višji strošek.

Ker zadnje tedne opažamo številne nepravilnosti v zvezi z odlaganjem odpadkov v podzemne zabojnike vas pozivamo, da za odpadke ustrezno poskrbite in jih ne odlagate poleg zabojnikov, pač pa jih odložite v ustrezen zabojnik, odpeljete v zbirni center ali naročite kosovni odvoz.  

Podzemna zbiralnica za zbiranje bioloških odpadkov, ki stoji na Kongresnem trgu v Ljubljani. Za njo stoji plakatni steber.
Obračunamo dejansko število vnosov mešanih komunalnih in bioloških odpadkov, vendar ne manj kot šest vnosov komunalnih odpadkov in osem vnosov bio odpadkov. Foto: M. Štefančič

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n