Aktualno

Diši po pustnih krofih. Kam pa z jedilnim oljem, ki je ostalo po cvrtju?

Odpadno jedilno olje, ki nastaja v gospodinjstvih (in nam na primer ostane po cvrtju pustnih krofov) je treba zbirati posebej – najbolje v steklenici ali plastenki – in ga odnesti v bližnji zbirni center ali v premično zbiralnico, ki bo marca stala na različnih lokacijah v Mestni občini Ljubljana. Nikakor pa odpadnega olja ne smemo zlivati v straniščno školjko ali odtok.

MESTNA OBČINA LJUBLJANA

DATUM

parkirišče pod Halo Tivoli

4. in 5. marec

parkirišče pri Sparu Vrhovci

6. in 7. marec

parkirišče pri Športnem parku Kodeljevo

11. in 12. marec

Vojkova cesta pri Športnem parku Stožice, ob športni dvorani

13. in 14. marec

parkirišče pri Mercator centru Koseze – Podutiška 30

18. in 19. marec

parkirišče pri Mercatorju na Dolenjski cesti 43

20. in 21. marec

Železna cesta nasproti drogerije DM

25. in 26. marec

parkirišče pri City parku na Šmartinski cesti

27. in 28. marec

Ali veste, zakaj je vsako olje nevaren odpadek?

Že kapljica olja lahko zamasti veliko količino vode. Če odpadno jedilno olje zlijemo v straniščno školjko, odtok ali celo direktno v kanalizacijo, bodo nevarne snovi, ki so v olju, uničile mikroorganizme, ki pomagajo po naravni poti razgrajevati ostale odplake. 

Z zlivanjem olja v straniščno školjko povzročamo tudi velike težave v kanalizacijskem sistemu: oviramo pretok, povzročamo zamašitve ter nepravilno delovanje črpališč, poleg tega pa ogrožamo zdravje delavcev, ki skrbijo za nemoteno delovanje sistema, saj morajo iz sistema odstraniti vse odpadke.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n