Aktualno

40 let Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, v katerem se prepletajo številne naravne in kulturne vrednote z vsakodnevnim urbanim življenjem, praznuje 40 let. Jubilej bomo obeležili z razstavo, vodenimi sprehodi in odprtjem Tivolskega rastlinjaka.

Razstava Ohranjamo naravo sredi mesta

Na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli bomo v torek, 9. julija 2024, odprli razstavo fotografij Ohranjamo naravo sredi mesta. Razstavo bo ob 17. uri odprl podžupan doc. Rok Žnidaršič, na ogled pa bo do 11. avgusta 2024.

Na razstavi so prikazani motivi iz Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, parka Tivoli, naravnega rezervata Mali Rožnik in številne živalske, rastlinske in glivne vrste, ki jih lahko najdemo v krajinskem parku. Razstava skozi vse letne čase prikaže tudi življenje v parku ter obiskovalce, ki tu iščejo svoj mir, oddih od vsakdanjega stresa in stik z naravo.

Vodeni sprehodi

Vodeni sprehodi po krajinskem parku bodo potekali 11. in 12. ter 17. in 18. julija, vodili jih bodo sodelavci javnega podjetja Voka Snaga, ki je upravljalec parka, ter Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

  • Vodena sprehoda v četrtek, 11. julija, ob 9. uri in v sredo, 17. julija, ob 18. uri bo vodil dr. Andrej Verlič, vodja Službe Krajinski park Rožnik, Tivoli in Šišenski hrib (JP Voka Snaga). Zbirno mesto bo pred Gozdarskim inštitutom Slovenije.
  • Vodena sprehoda v petek, 12. julija, ob 9. uri in v četrtek, 18. julija, ob 18. uri pa bo vodila mag. Darja Pergovnik z Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Zbirno mesto bo pred Narodno galerijo.

Število mest za posamezen sprehod je omejeno na 20, zato prosimo, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov andrej.verlic@vokasnaga.si.  

Prenovljen rastlinjak

V okviru obeleževanje 40. obletnice krajinskega parka bomo končali tudi prenovo rastlinjaka v Tivoliju, v okviru katere smo prenovili notranjost ter zagotovili varnejše pogoje za obiskovalce. Po prenovi bo v rastlinjaku poleg vsebin Botaničnega vrta Ljubljana tudi sedež Službe Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib (JP Voka Snaga), ki upravlja s krajinskim parkom.

Avtobus v barvah krajinskega parka

V okviru obeleževanja obletnice smo v barve krajinskega parka in slogan Ohranjamo naravo sredi mesta odeli tudi mestni avtobus, ki vozi na liniji 18. Trasa te linije namreč poteka tudi po Večni poti, ki vodi skozi krajinski park.

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n