Aktualno

24. maj, Evropski dan parkov

Že od leta 1999, na pobudo organizacije Europarc, 24. maja obeležujemo Evropski dan parkov. Namen dneva parkov je proslaviti zavarovana območja po vsej Evropi. Z njim želimo ljudem približati naravo ter opozoriti na pomen ohranjanja in trajnostnega upravljanja teh območij.

Zavarovana območja so eden od ukrepov varstva narave. Zakon o ohranjanju narave opredeljuje ožja in širša zavarovana območja. Med slednja sodijo narodni, regijski in krajinski parki. Trenutno imamo v Sloveniji en Narodni park – Triglavski narodni park, tri regijske ter 46 krajinskih parkov – med njimi tudi Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Parki Slovenije predstavljajo ene najvrednejših delov slovenskega ozemlja.

24. maj, evropski dan parkov
24. maj, evropski dan parkov

 

Pogled z Rožnika na Tehnološki park
Pogled z Rožnika na Tehnološki park. Foto: Luka Šparl
Taščica (Erithacus rubecula)
Taščica (Erithacus rubecula), Foto:Luka Šparl

 

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n