16. oktober - svetovni dan hrane
09. 10. 2018
Včasih je hrana pomenila vir za preživetje, danes, v družbi izobilja in udobja, pa imamo do nje površen, mačehovski odnos. Podatki kažejo, da v Sloveniji največ hrane (kar polovico) zavržemo v gospodinjstvih, razlogi za to pa so predvsem da kupimo in pripravimo več hrane, kot jo lahko pojemo, porabe hrane ne načrtujemo in ostankov hrane ne znamo pametno porabiti. Dejstvo je, da količino zavržene hrane lahko zmanjšamo, a samo tako, da spremenimo svoje vedenje in navade ter hrani povrnemo spoštovanje, ki si ga zasluži. Pozabljamo namreč, da če ne spoštujemo hrane, ne spoštujemo niti dela kmetov, pekov, delavcev v mlekarnah in vseh drugih, ki hrano pripeljejo do naše mize.
Na strani »Nič zavržene hrane« smo pripravili napotke in usmeritve, kako ravnati, da v vašem gospodinjstvu hrana ne bo končala med odpadki.
