O družbi

Poslanstvo in vizija

Ustanovljeni smo za izvajanje dveh obveznih gospodarskih javnih služb, kar nam jasno opredeljuje temeljne okvire našega poslanstva. Smo tim, ki prebivalcem mesta Ljubljana z okolico zagotavlja oskrbo s čisto pitno vodo ter oskrbo odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode.

Smo tim z dolgoletno tradicijo delovanja, kar je dobra osnova, da s svojimi spoznanji, izkušnjami ter modrostjo postanemo še boljši, da našim uporabnikom ponudimo več in tako damo pomemben prispevek k boljšemu jutri nas vseh.

Smo družbeno odgovoren ter zaupanja vreden tim, ki ve, zakaj smo tu in kam želimo!

Smo tim JP VO-KA in z našo Vodo ravnamo odgovorno in trajnostno!

Naša vizija je postati »VODILNO regijsko podjetje na področju celostnega, trajnega, sodobnega, kvalitetnega in razvojnega upravljanja z najpomembnejšim naravnim virom – VODO«.

To bomo postali, ker smo tim, ki to želi, zmore in zna!

Naši strateški cilji vodenja kakovosti poslovanja za uresničitev zastavljene vizije so:

 1. Varna in zanesljiva oskrba s pitno vodo.
 2. Obnova vodovodnega omrežja, objektov in naprav.
 3. Zmanjševanje vodnih izgub.
 4. Optimizacija delovanja vodovodnih sistemov.
 5. Uvedba daljinskega odčitavanja.
 6. Obnova kanalizacijskega omrežja, objektov in naprav.
 7. Dograditev kanalizacijskega omrežja.
 8. Izločitev padavinskih in zalednih voda iz kanalizacijskega sistema.
 9. Uporaba surovin in energije iz odpadne vode.
 10. Širitev izvajanja storitev.
 11. Zrelo razvojno, raziskovalno, izobraževalno in učeče okolje z visoko razvito kulturo učenja.
 12. Uporabnikom prijazno podjetje = zadovoljni uporabniki.
 13. Družini = zaposlenim prijazno podjetje.

Verjamemo v sodelavke in sodelavce - Skupaj zmoremo Več!


Vodnjak v Zvezdi, Boris Kobe, Kongresni trg, 1941

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n