Aktualno

Kakšne zneske lahko uporabniki Snage pričakujejo na naslednji položnici?

Povprečni strošek na gospodinjstvo bo višji za en evro, seveda pa to ne pomeni, da bo vsak uporabnik po novem za ravnanje z odpadki plačal evro več. Snaga namreč skrbi za približno 143.000 gospodinjstev, ki jim odpadke odvaža različno pogosto, njihovi zabojniki pa so različnih velikosti. Poleg tega nekateri uporabniki biološke odpadke kompostirajo, drugi jih zbirajo v rjavih zabojnikih, ki se po novem posebej zaračunajo.

Med Snaginimi uporabniki so torej precejšnje razlike tako glede velikosti zabojnikov, njihovega števila in pogostnosti odvozov kot posledično glede stroška za ravnanje z odpadki. Zneski na položnici se bodo uporabnikom različno zvišali, nekaterim pa tudi znižali.

Na spremembo mesečnega stroška vplivata dva dejavnika: prvi je, ali uporabnik ima rjav zabojnik ali ne, drugi pa je, za koliko se je uporabniku zmanjšalo število praznjenj črnega zabojnika. Kombinacij prilagoditve stroška je zelo veliko, takšni, v kateri spada večina Snaginih uporabnikov, pa sta dve. Gospodinjstvo v individualni hiši, ki uporablja 120-litrski zabojnik za preostanek in 80-litrski zabojnik za BIO odpadke, bo po novem plačevalo od sedem evrov manj do osem evrov več. Gospodinjstva v blokih so doslej v povprečju plačevala štiri evre, po novem pa bodo v povprečju plačevala dva evra več.

 

    

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n