Snagina vozila za čiščenje in pometanje

Za čiščenje in urejanje javnih površin uporabljamo večje število vozil s pogonom na utekočinjen naftni plin (avtoplin) ali pa vozila na električno energijo.

Opisi strojev

Pometalni stroj Bucher oz. Boschung 2 m3

Pometalni stroj je primeren za čiščenje cest, pločnikov, kolesarskih stez, parkovnih poti, parkirišč, garažnih hiš … Stroj je visok 2, 1 m, odstranjuje pa pesek, ki ga za seboj pusti zimska služba, pločevinke, plastenke, papir, cigaretne ogorke, listje, cestni prah in ostale odpadke. Širina pometanja je do 2 m, prostornina zabojnika za odpadke pa znaša 1,8 m3 oz. 2,6 m3. Stroj obratuje tiho in ne moti okolice, vlaži s šobami, ne praši in reciklira vlažilno vodo.


Pometalni stroj Bucher oz. Boschung 2 m3

Pometalni stroj Bucher 4 m3

Pometalni stroj je primeren za čiščenje cest, širših pločnikov in kolesarskih stez, večjih parkirišč, asfaltnih platojev… Stroj je visok 2,55 m, odstranjuje pa pesek, ki ga za seboj pusti zimska služba, pločevinke, plastenke, papir, cigaretne ogorke, listje, cestni prah in ostale odpadke. Širina pometanja je do 2,2 m, prostornina zabojnika za odpadke pa znaša 4 m3. Stroj obratuje tiho in ne moti okolice, vlaži s šobami, ne praši in reciklira vlažilno vodo.


Pometalni stroj Bucher 4 m3

Pometalni stroj MUT 6 m3

Pometalni stroj je primeren za čiščenje velikih cestnih površin, vpadnic, obvoznic, velikih parkirišč, asfaltnih platojev … Stroj je visok 2,55 m, odstranjuje pa pesek, ki ga za seboj pusti zimska služba, pločevinke, plastenke, papir, cigaretne ogorke, listje, cestni prah in ostale odpadke. Stroj tudi struga travo s tristrugalno krtačo. . Širina pometanja je do 2,5 m, prostornina zabojnika za odpadke pa znaša 6 m3. Stroj obratuje tiho in ne moti okolice, vlaži s šobami, ne praši in reciklira vlažilno vodo.


Pometalni stroj MUT 6 m3

Stroj za mokro čiščenje ulic 2 m3

Mokro čiščenja je izredno primerno za občutljive mestne tlake, ki jih očisti in vrača sijaj.
Stroj za mokro čiščenje čisti granitne in marmorne plošče, granitne kocke, asfalt in ploščice, pri tem pa ne ne poškoduje površin in fug pri granitnem tlaku ter med talnimi ploščami. Običajno nesnago odstranjuje samo z vodo, sesalec pa je opremljen tudi z loputo, tako da posesa tudi plastenke in pločevinke. Ob rednem mokrem čiščenju ulic ni potrebno predhodno strojno pometanje.

S strojem opravljamo mokro čiščenje s petimi plavajočimi krtačami z dovajanjem vode in biološko razgradljivim čistilom. Širina mokrega čiščenja je od 1,25 do 2 metrov, tri sredinske krtače so fiksne, stranski dve se prilagajata širini ceste oz. pločnika. Širina sesalca je 1,6 m, pretok zraka pa 13.000 m3/h. Prostornina vodnega rezervoarja je 500 litrov, možna je regeneracija vode.


Stroj za mokro čiščenje ulic 2 m3

Avtocisterna za spiranje MAN- Atrik, volumen 8 m3

Posebno delovno vozilo je namenjeno spiranju javnih površin, pločnikov, cest, kolesarskih stez, trgov in parkirišč. Opremljeno je s prednjo in z bočno pralno letvijo, zadnjimi stranskimi pralnimi šobami, dvema VT pralnima pištolama (s tlakom 110 barov na ceveh dolžine 50 m), in s pralno roko ob strani cisterne.


Avtocisterna za spiranje MAN- Atrik, volumen 8 m3

S prijavo na e- novice soglašate, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. uporabi vaš elektronski naslov za namene obveščanja o novostih, ponudbi, splošnih informacijah, povezanih z dejavnostjo, ki jo izvaja JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., dogodkih, nagradnih igrah in drugih aktualnih zadevah ter poslovnih informacijah ter da izvaja analize o branju poslanih vsebin za lastne potrebe. Vaše osebne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko obdeluje do preklica vaše privolitve.

\r\n\r\n

Hkrati ste s prijavo na e-novice seznanjeni, da se iz sistema obveščanja (e-novic) lahko kadarkoli odjavite preko povezave, ki bo v vsakem sporočilu.

\r\n\r\n

JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. se zavezuje, da elektronskega naslova ne bo posredoval, posodil ali prodal tretji osebi, brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, in da bo vaše osebne podatke skrbno varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S prijavo ste seznanjeni, da JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. lahko uporablja zunanji novičarski servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hrani v oblaku.

\r\n\r\n

Osebne podatke o posamezniku/ici bo JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o. obdeloval zgolj v okviru zgoraj naštetih namenov zbiranja.

\r\n